BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: 251 aktív fertőzött és 4 halott Hajdú-Bihar megyében

Három hét alatt több mint a négy és félszeresére nőtt az aktív esetek száma, a szennyvízvizsgálatok alapján pedig a következő napokban még erősebb fokozatra kapcsol a járvány. Országos korlátozásokat vezettek be a szociális intézményekben.

Szeptember 8-án válaszolt két, a Hajdú-Bihar megyei járványhelyzettel kapcsolatos kérdésünkre a Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A tájékoztatásukból kiderül, hogy a mai napon rendelkezésre álló adataik szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda által kiadott, naponta frissített, országos koronavírus-térképen látható 340 regisztrált Hajdú-Bihar megyei fertőzött közül 251 az aktív esetek száma, továbbá eddig 4-en hunytak el a jelenleg elsősorban a fiatalok körében terjedő betegségben. Egy egyszerű kivonással azt is megkapjuk, hogy a mai napig 85-en gyógyultak meg a fertőzésből Hajdú-Biharban.


koronavírus - 2020. szeptember 8.
2020. szeptember 8.
koronavirus.gov.hu

Jelentős növekedés rövid idő alatt – augusztus 20. után

Legutóbb augusztus 18-án kaptunk ilyen jellegű megyei információkat az NNK-tól. Az egészségügyi intézmény akkor 55 aktív fertőzöttről és 2 elhunytról tájékoztatott bennünket. Három hét alatt tehát több mint a négy és félszeresére emelkedett az aktív esetek száma. Az NNK-tól szeptember 2-án azt is megtudtuk, hogy a megyén belül továbbra is Debrecen az új típusú koronavírus-járvány által leginkább érintett település.


Virágkarnevál 2020
Debrecen főterén 2020. augusztus 20-án
Koppányi Szabolcs

Országos korlátozások a szociális intézményekben


Merkely Béla,
a Semmelweis Egyetem rektora szeptember 7-én az InfoRádióban arról beszélt, hogy a vírus most ugyan elsősorban a fiatal korosztályon belül fertőz, a fiatalok nagy számú idősnek adhatják át azt, így hamarosan a halálozások üteme is nőhet. Vélhetően ezt az eshetőséget szem előtt tartva Müller Cecília országos tisztifőorvos tegnapi hatállyal országos elhagyási és látogatási tilalmat vezetett be a szakosított ellátást nyújtó szociális intézményekben.


Szent István debreceni szobrának avatóünnepsége – 2020. augusztus 20.
Szoboravató városi ünnepség közönsége – Debrecen, 2020. augusztus 20.
Koppányi Szabolcs

Tovább erősödhet a járvány Hajdú-Bihar megyében

Az NNK szeptember 8-án közzétette a szennyvízvizsgálatok legfrissebb eredményét. E szerint több budapesti városrész mellett Debrecenben, Nyíregyházán és Kecskeméten is emelkedik a szennyvízmintákból kimutatható koronavírus-örökítőanyag koncentrátuma, amely ezeken a településeken a vizsgálati adatok közzététele óta először alacsonyról mérsékeltre változott. A tapasztalatok szerint a koncentrátum erősödése 4-10 nappal jelzi előre a tünetes megbetegedések számának emelkedését. Ez tehát azt jelenti, hogy a következő napokban a járvány további erősödésére számíthatunk Hajdú-Bihar megyében.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...