BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: a Debreceni Egyetem egyes külföldi hallgatói is megfertőződtek, ketten az Aranybikában laknak

A Debrecinerhez eljuttatott fotók alapján a Hotel Aranybika több szobájának ajtaján látható a járványügyi hatósági felirat.


koronavírus - Aranybika

Augusztus 31-én értesültünk arról, hogy az Aranybika szállodában különítették el a Debreceni Egyetem két kazak állampolgárságú hallgatóját, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztjük. Debrecenben közismert, hogy a város egyik jelképének számító hotelben évek óta laknak külföldi hallgatók, kik hosszabb, kik rövidebb ideig, amíg nem találnak maguknak megfelelő szállást, albérletet a városban.

A kérdéseinket még aznap elküldtük a Debreceni Egyetemnek, az érintett szállodának, valamint az International Student Union Debrecen (ISU Debrecen) nevű, a külföldi hallgatókat tömörítő egyetemi csoportnak. A levelünkre a hoteltől és a hallgatói szervezettől egyelőre nem válaszoltak. Időközben a forrásaink arról számoltak be, hogy már több szoba ajtajára is kiragasztották a karanténra figyelmeztető piros hatósági papírt. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotók alapján legalább 8 szobáról van szó.


koronavírus - Aranybika

„Minősített helyen” szállásolták el a hallgatókat

Szeptember elsején írt válaszlevelében a Debreceni Egyetem sajtóirodája ugyan nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy valóban több koronavírus-fertőzött hallgatót szállásoltak-e el az érintett szállodában, azt azonban elismerték, hogy vannak fertőzött hallgatóik. „Valamennyi járványügyi megfigyelés alatt álló külföldi hallgató – azok is, akiknek pozitív volt valamelyik tesztjük – a járványügyi hatóság által a járványügyi megfigyelésre alkalmasnak minősített helyen van elszállásolva” – írta válaszlevelében az egyetem, hozzátéve, hogy a járványügyi intézkedések terén szorosan együttműködnek a Debreceni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.


koronavírus - Aranybika


koronavírus - Aranybika

Minden külföldi hallgató karanténba kerül

Habár kérdéseinkre az ISU Debrecen nem válaszolt, a csoport közösségi oldalán szeptember elsején megjelent egy bejegyzés a Debreceni Egyetem külföldi hallgatóira vonatkozó új járványügyi szabályokról, amelyek között szerepel, hogy a nem Magyarországon készített koronavírus-teszteket ezentúl nem fogadják el, az érkezését követően minden külföldi hallgatónak karanténba kell vonulnia, abból csak két negatív teszteredménnyel kerülhetnek ki.


koronavírus - Aranybika


koronavírus - Aranybika


koronavírus - Aranybika


koronavírus - Aranybika


koronavírus - Aranybika


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...