BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Időutazásos ingyen zuhany Debrecen közepén

Turistacsalogató látványosság időszakos jelleggel – ad hoc módon rendezi egy helyi polgár.

Augusztus 10-én kora este nagy csobogásra lett figyelmes, aki a Csapó utca Fórumhoz közeli szakaszán járt. Előbb azt hihettük, sír az ég, de aztán kiderült, hogy csak vastag sugárban zubogott valamiféle víz a térkőre az egyik első emeleti erkélyről. A mintegy percen át csobogó vízesésecske éppen senki nyakába nem szakadt, így a múló helyi látványosság csak néhány spontán nézőt szórakoztatott.

Az egyik vendéglátóegység pincére elmesélte, úgy tudja, az ottani lakó időnként az erkélyen füröszti a csemetéjét. Mivel embert mi nem láttunk épp ekkor, csak a zuhatagra lettünk figyelmesek, annyit rakhatunk ebből össze, hogy a belváros egyik lakója esetleg úgy érezhette, hogy simán kiborítja a fürdővizet (nyilván nem a gyerekkel együtt).

De az is lehet, hogy nem erről van szó: esetleg egy fürdőszobai csőtörés áldozata szabadult meg így a kéretlen áradattól, vagy talán a napközben felforrósodott belvárosi díszkövet hűtötte ekként az áldozatos cívispolgár. A történés azonban középkori időket idézett, amikor a városokban bevett szokás volt, hogy a házakból az utcára ürítik a különböző edények tartalmát.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...