BEZÁR

Közösségi média

Kijavította a hibákat az E.ON: jelentősen csökkenhet az áramszünetek száma Polgáron

Kiemelten figyelnek a város áramszolgáltatására a következő időszakban: ha kell, újra beavatkoznak. Korábban azt írták, hogy nem kötelesek szünetmentesen áramot szolgáltatni.


áram - elektromos - villany

Polgár Tóth Tamás

Ahogy arról július 27-én beszámoltunk, Tóth József (DK), Polgár polgármestere levelet írt az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-nek a városban egyre gyakoribb rövid áramkimaradások miatt. Tóth szerint az áramszünetek jelentős problémákat okoztak Polgár egészségügyi ellátásában, az önkormányzati intézményekben, a víz- és szennyvízszolgáltatásban, valamint a helyi vállalkozások működésében. A városvezető arról is írt, hogy érzékelhetően megnőtt a lakosság részéről a panaszok száma.

A politikus levelére az E.ON ügyfélszolgálata azt válaszolta, hogy elnézést és türelmet kérnek a szükséges javítások elvégzéséig, ugyanakkor azt is kifejtették, hogy az ügyfeleikkel kötött szerződésük alapján folyamatos, de nem szünetmentes áramszolgáltatásra kötelesek.

Dühösek voltak a polgáriak

A cikkünk megjelenését követően számos felháborodott polgári lakos fejezte ki a véleményét a legnagyobb közösségi portálon: volt, aki arról panaszkodott, hogy 35 keltetés alatt álló tojása fulladt be egy áramkimaradás miatt, míg mások vitatták az E.ON álláspontját, miszerint az elektromos készülékekben nem okoz károsodást egy-egy rövidebb áramszünet. Egy polgári azt is felvetette, hogy forduljanak a fogyasztóvédelemhez a kellemetlenségek ügyében. Cikkeinket elküldtük az E.ON-nak is, ahonnan augusztus 5-én reagáltak az általunk leírtakra.


áram - elektromos - villany

Polgár Tóth Tamás

Áramszünet nélkül javították ki a hibákat

A szolgáltató arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy időközben megtörtént a hibák felderítése, augusztus 5-én pedig végeztek a szükséges javításokkal is. A 28 kilométer hosszú középfeszültségű hálózatszakaszon, amelyen keresztül Polgárra érkezik az áram, két olyan eltérést találtak, amelyek a rövid áramszüneteket (védelmi működés) okozhatják.

„Annak érdekében, hogy ezen pontok javítása ne járjon kellemetlenséggel ügyfeleink számára, a munkálatokat speciális technológiát alkalmazva, feszültség alatt végezték el” – közölte az E.ON. A cég szerint a beavatkozások hatására jelentős mértékben csökkenni fog a rövid idejű áramszünetek száma Polgáron. A következő hetekben mindenesetre monitorozni fogják a polgári szolgáltatásukat, hogy amennyiben szükséges, újabb ellenőrzést, majd javítást hajthassanak végre.


áram - elektromos - villany

Polgár Tóth Tamás

„Bízunk abban, hogy ezek az intézkedések ügyfeleink megelégedésére szolgálnak. A város villamos hálózatának működésére kiemelt figyelmet fordítunk az elkövetkező időszakban” – zárta levelét az E.ON.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1 ezer forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...