Nem köteles szünetmentesen áramot szolgáltatni az E.ON – üzente a cég a polgáriaknak

Tóth József polgármester szerint az áramkimaradások komoly problémákat okoznak a városnak. A szolgáltató elnézést és türelmet kér.

Az elmúlt években Polgáron számos alkalommal történtek hosszabb-rövidebb áramszünetek, az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. ugyanis számos karbantartó munkálatot végzett a településen. Ennek köszönhetően fordulhatott elő idén márciusban az a kissé abszurd közlemény, amelyben a cég bejelentette: a koronavírusra való tekintettel elmarad a meghirdetett áramszünet. Június folyamán aztán sokasodni kezdtek a pillanatnyi áramkimaradások is, amelyek miatt Tóth József (DK) polgármester felvette a kapcsolatot az E.ON-nal. A város közösségi oldalán július 27-én közzétett levelezésből kiderül, hogy Tóth szerint a kimaradások jelentős problémákat okoztak Polgár egészségügyi ellátásában, az önkormányzati intézményekben, a víz- és szennyvízszolgáltatásban, valamint a helyi vállalkozások működésében, amellett, hogy a lakosság részéről is megnőtt a panaszok száma.


Polgár

Az ügyfelek számoljanak az üzemzavarokkal

Július 17-re keltezett levelében az E.ON ügyfélszolgálata azt válaszolta a polgármesternek, hogy június folyamán 16 alkalommal történt rövid idejű feszültségkimaradás (más szóval védelmi működés) Polgáron, amelyek „múló zárlatok” miatt következtek be. Ezeket a zárlatokat a cég szerint főként a viharos időjárás, villámok, valamint a vezetékhez érő madarak és faágak okozzák, de ezeket többnyire nem lehet utólag beazonosítani.

„Társaságunk a rendszerhasználóival megkötött hálózathasználati szerződés alapján folyamatos, de nem szünetmentes szolgáltatásra köteles” – írta levelében az ügyfélszolgálat, majd azt is megjegyezték, hogy az áramkimaradások és az üzemzavarok az áramszolgáltatás természetes velejárói, amelyekkel az ügyfeleknek számolniuk kell. Az E.ON emellett azzal is igyekezett megnyugtatni a polgáriakat, hogy az elektromos készülékeket úgy gyártják, hogy az ilyen rövid áramkimaradásokat és üzemzavarokat károsodás nélkül viseljék el.

Az ügyfélszolgálat levele alapján egyébként folyamatban van az áramszüneteket okozó hibák felderítése, ezt követően a cég karbantartásba kezd. Addig is kérik a polgáriak elnézését és türelmét.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1 ezer forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!