Teljes kapacitással várják a kollégiumok a Debreceni Egyetem hallgatóit – jönnek a felvételi ponthatárok!

Információink szerint Debrecenben nem lesznek ma hivatalos, meghirdetett ponthatárváró bulik.


Debreceni Egyetem

NT

Július 23-án kiderül, hogy az egyetemekre vágyók közül kiket vesznek fel Magyarország valamelyik felsőoktatási intézményébe. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt évektől eltérően idén nem lesznek ponthatárváró bulik Debrecenben. A Debreciner információi szerint a koronavírus jelentette veszély miatt nem szervezett rendezvényt az egyetem hallgatói önkormányzata, de nem készül a tavalyihoz hasonlóval az Alternatív Közösségek Egyesülete sem. Azt azonban hallottuk, hogy kisebb baráti társaságok együtt várják majd a ponthatárok bejelentését.

Mivel a felvételt nyert leendő debreceni hallgatók közül minden bizonnyal számosan lesznek olyanok, akik nem Debrecenben élnek, megkérdeztük a Debreceni Egyetemet arról, hogy hogyan készülnek a kollégiumok a régi és az új hallgatók fogadására, hogyan befolyásolja a koronavírus az eddigi gyakorlatot.

Minden férőhely elérhető

Csiszár Imre, az Egyetemi Kollégiumi Igazgatóság igazgatója a szerkesztőségünk kérdéseire azt válaszolta, hogy a Debreceni Egyetem összes kollégiumi férőhelyét elérhetővé teszik a hallgatók számára a következő tanévben. „Férőhelycsökkentést, felszabadított kapacitásokat ellenkező rendelkezésig nem tervez az intézmény” – írta a hozzánk eljuttatott válaszlevelében.

A járványhelyzet miatt egyébként az Oktatási Hivatal és a HÖOK döntése alapján nemcsak Debrecenben, hanem Budapesten sem szervezik meg az ilyenkor szokásos ponthatárváró bulit.

Ma 20 órakor tudhatják meg a felvételizők, hogy bejutottak-e az általuk megjelölt valamelyik képzésre. Akik a jelentkezéskor megadták a telefonszámukat, azok SMS-értesítést is kapni fognak.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!