BEZÁR

Közösségi média

G7: Már a koronavírus-járvány előtt eldőlhetett, hogy halasztják a BMW-gyárat

Nem lenne meglepő, ha egy évnél hosszabb lenne a csúszás, az autóipar kilátásai ugyanis nem túl fényesek. Egyre többen számolnak azzal, hogy az eladások nem állnak vissza rövid, sőt talán egy-két éves időtávon belül sem a koronaválság előtti szintre – írja a G7.


G7 - BMW

A debreceni BMW-gyár rajtjának múlt héten bejelentett elhalasztása kapcsán azt írja a gazdasági portál, hogy a potenciális jövőbeli partnerek már hetekkel, hónapokkal ezelőtt számítottak rá, hogy ilyen fordulatot vesz az egyik legnagyobb folyamatban lévő magyarországi beruházás.

„Miközben azonban az állami fejlesztések gőzerővel haladtak, a BMW – legalábbis ami a beszállítói kör kiépítését illeti – állítólag már 2019 végén behúzta a kéziféket. A német cég a beruházás bejelentése után viszonylag gyorsan elkezdte felvenni a kapcsolatot a potenciális helyi partnerekkel. Beszéltünk olyan céggel, amelynél tavaly nyáron már látogatáson is voltak a német vállalat szakemberei, és őszre is terveztek ilyen személyes találkozót, ez azonban nem történt meg. A kapcsolat ugyan nem szakadt meg a BMW-vel ebben az időszakban sem, de a hálózatépítési folyamat így is láthatóan lelassult. Ezért vélekedtek már a járvány előtt is többen a szektorban úgy, hogy csúszás lesz a beruházásban.
Ilyen előzmények után ütött be a koronavírus, amely lényegében leállította az autóvásárlásokat és az erre szinte rögtön reagáló autóipart. Ilyen körülmények között nincs sok értelme kapacitást bővíteni.”

A G7 szerint BMW-nél egész biztosan átgondolják a folyamatban lévő fejlesztéseiket és azok időzítését. Azzal ugyanakkor senki nem számol a beszállítók között, hogy a debreceni gyár egyáltalán ne valósulna meg – zárul a cikk.


További részletek a G7 cikkében.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...