BEZÁR

Közösségi média

A BMW-csúszás ügyében a sajtót emlegeti a debreceni polgármester

Papp László szerint a magyar sajtó egy része bizonytalanságot generál a projekt körül, szándékosan félrefordít, nem érdekli az ország érdeke, tort ült a debreceni beruházás fölött. Egyébként pedig a polgármester is megerősíti: a BMW vezetői azt „kommunikálták”, hogy egy évvel elhalasztják a debreceni gyár megnyitását.


Mandiner

Mint az ismeretes, az elmúlt napok egyik vezető híre az volt, hogy a BMW elhalasztja a debreceni gyárának a megépítését. Debrecen polgármestere a Mandinernek adott interjújában a magyar média „velük nem szimpatizáló” részének szándékos akcióját látja a hír megjelentetésében és tálalásában.

Papp László:
– „…a magyar sajtó egy része ellenérzésekkel fogadja a beruházást, és amikor csak lehetett, bizonytalanságot generált a projekt körül.”
– „Egy nyilatkozat – sajtó általi – átértelmezése vagy egy kijelentés félrefordítása, főleg, ha az szándékosan történik, nem tesz jót egy ilyen nagy horderejű, nemcsak Debrecen, hanem az ország szempontjából is kiemelkedő beruházásnak.”
– „…egyes sajtóorgánumokat kevéssé érdekli a valóság vagy az ország érdeke, így ebben a konkrét ügyben nem is tekinthetőek hiteles, mértékadó hírforrásoknak.”
– „…a média velünk nem szimpatizáló része tort ült a debreceni beruházás fölött.”

Majd Papp László is megerősítette:

„A BMW vezetői mindössze annyit kommunikáltak, hogy a kedvezőtlen világgazdasági folyamatok ellenére is elkötelezettek a debreceni gyár építése mellett, de a kereslet tükrében egy évvel elhalasztják a gyár magyarországi megnyitását.”

Az interjú további részében Papp beszél arról, hogyan győzte le eddig Debrecen a koronavírust, illetve szerinte mit csinált rosszul a főváros.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...