BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: Mi történik a kórházakban

„Az igazság most életeket menthet.” Történetek beküldést kéri az új internetes oldal. Már van debreceni és derecskei is.


koronavírus

Ezeket a sorokat három magyar fiatal írja 2020. április 18-án, nem sokkal a koronavírus-járvány várható magyarországi berobbanása előtt. Nem vagyunk sem egészségügyi dolgozók, sem betegek, viszont ugyanúgy, mint bárki más, aggódunk.

Ezekkel a mondatokkal köszönti látogatóit a Mi történik a kórházakban
című új internetes oldal.

Majd így folytatódik az ismertetés:

Most, amikor mindennél nagyobb szükség lenne az őszinte és egyenes tájékoztatásra, titkolózás övezi azt, hogy mi is történik valójában kórházainkban.

Az oldal készítői arra kérik az egészségügy dolgozóit, a betegeket és hozzátartozóikat, hogy osszák meg tapasztalataikat.

A reményt keltő tapasztalatok legalább olyan fontosak, mint a negatívak, de tisztában vagyunk azzal, hogy a retorziótól való félelem sokakat visszatart attól, hogy élményeikről beszámoljanak. Ezért alakítottuk ki ezt a felületet úgy, hogy teljesen anonim módon tudd megosztani a magyar emberekkel azt, hogy Veled mi történt.

Maguk az oldal készítői is őrzik inkognitójukat, csak a keresztneveiket adták meg (Anita, Bogi és Dénes). A hivatalos domain nyilvántartásban az látható, hogy „természetes személy” használja.

Az oldal működtetői leszögezik, hogy mivel „anonimitás védi a történetek megosztóit, ugyanakkor azt is jelenti, hogy mi sem tudjuk garantálni a történetek valódiságát. Tudjuk, hogy ez nem ideális, de a rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokra késztet mindannyiunkat.”

Az oldalra felkerült történetek, leírások között szerepel egy debreceni és egy derecskei is.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...