BEZÁR

Közösségi média

A debreceni BMW-gyár megépülése éveket csúszhat

Csődhullámtól és sok tízezres elbocsátásoktól nem kell tartani a magyar autóiparban, az viszont, hogy a BMW debreceni gyára a tervezett formában és időzítéssel nem fog megépülni, szinte biztosra vehető – írja a Portfolio.

BMW

portfolio.hu

A gazdasági portál cikke szerint a koronavírus váratlan megjelenése és gyors terjedése borzasztóan nehéz helyzete hozta a globális járműipart egy már eleve kihívásokkal teli időszakban. Az autóeladások drámai zuhanása, a beszállítói láncok megszakadása és a dolgozók egészségének megőrzése érdekében hozott döntések korábban soha nem tapasztalt helyzetet idéztek elő az iparágban. Ráadásul a rendelkezésre álló, kilábalásra vonatkozó lehetéges forgatókönyvek sem adnak okot az optimizmusra rövidtávon.

A realitások talaján kell állnunk – írják – és elfogadnunk, hogy a BMW debreceni gyára a tervezett formában és időzítéssel nem fog megépülni. A jelenlegi kihasználatlan gyártókapacitások minimum három éves késleltetést feltételeznek és az akkori piaci viszonyok alapján kell a beruházást majd újra elnyerni. A Mercedes kecskeméti bővítése is csak alig van jobb helyzetben a meglévő jól működő kapacitások miatt.

Részletek a Portfolio cikkében.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...