BEZÁR

Közösségi média

Hajdú-Biharban is jelentettek fel koronavírusos korlátozásokat be nem tartókat

Voltak, akik pusztán figyelmeztetésben részesültek, másokra helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

piac
Ellenőrzés a debreceni Nagypiac előtt
Koppányi Szabolcs

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kijárási korlátozások bevezetése óta 4539 esetben éltek figyelmeztetéssel az ország egészében, Budapesten a szabályszegőkkel szemben több mint 1000 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 1218 feljelentést tettek.

Megkérdeztük az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy mennyi rendőrségi intézkedés (figyelmeztetés, helyszíni bírság kiszabása, feljelentés) történt Debrecenben a kijárási korlátozások bevezetése óta. Válaszukban azt írták, hogy debreceni adatokkal nem tudnak szolgálni, csak megyeiekkel.

„A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések be nem tartása miatt 2020. március 28-a 0 óra és 2020. április 8-a 24 óra közötti időszakban a Hajdú Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a járőrök 102 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 36 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki és 56 szabálysértési feljelentést tettek.”

Mint ismeretes, Papp László debreceni polgármester egy tegnap reggel megjelent interjújában arról beszélt, hogy „Debrecen fegyelmezett, konzervatív város, ahol az emberek teljes mértékben betartják a kijárási korlátozást, az utcák szinte teljesen kiürültek”, majd néhány óra múltán korlátozásokat rendelt el a városban és fokozott rendőri és közterület-felügyelői jelenlétet helyezett kilátásba, hogy a debreceniek csoportosulásait megakadályozzák az elkövetkező napokban.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...