BEZÁR

Közösségi média

Két új szónok debütál a debreceni ünnepségeken

A debreceni önkormányzat hivatalos, 2020. március 14-15-i ünnepi programjait a jól ismert, évtizedes koreográfia szerint állították össze. Vajon idén is lesz aktuálpolitizálás?

2019. március 15.

Koppányi Szabolcs

A változás talán csak annyi, hogy olyan emberek mondanak beszédeket, akik eddig még nem – derül ki a hivatalos programból.

A szokásos március 14-ei fáklyás felvonulás végállomásán, a Déri téren a fiataloknak szánt megemlékezés szónoka az idén Puskás István kulturális (külsős) alpolgármester lesz. Tavaly Komolay Szabolcs, aki akkor még az egyik debreceni alpolgármester volt, ugyanitt a beszédében azt emelte ki, hogy „Mi magyarok szeretünk párhuzamokat vonni a különböző történelmi korok és események között. 1849-hez hasonlóan ma is igyekeznek csorbítani szuverenitásunkat és önrendelkezésünket. (…) Azt szeretnék, hogy jogainkról önként mondjunk le és engedjük át azt egy központi irányításnak. Ma nem hadseregekkel kell megküzdenünk, hanem nemzetek feletti bürokráciával, annak jogszabályaival és civil emberáradattal”.

2019. március 15.
2019. március 15.
Koppányi Szabolcs

Tavaly Papp László polgármester volt a szónok Debrecen város hivatalos központi ünnepségén a Kossuth téren. Ő többek között arról beszélt 2019-ben, hogy most, a 21. században sem mi, magyarok, sem Európa más nemzetei nem függetlenek a birodalmi szemlélettől, szuverenitásunkra pedig ismét árnyék vetül. Idén Tasó László országgyűlési képviselő (korábban Nyíradony polgármestere) szól a debreceniekhez a Kossuth-szobornál.

Egyelőre nincsenek információink arról, hogy a debreceni ellenzéki pártok tartanak-e ünnepségeket akár közösen, akár külön-külön.

2019. március 15.
2019. március 15.
Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...