Koronavírus: együttműködést kér a debreceniektől a polgármester

Papp László konkrét helyi intézkedésekről is beszámol.

Debreceni közgyűlés – 2020. január 23.
Papp László
Koppányi Szabolcs

Az utóbbi napokban több alkalommal is írtunk arról, hogy vannak olyan debreceniek, akik igényt tartanának a városvezetés megszólalására a koronavírus kapcsán. Ez most megtörtént.

Debrecen polgármestere a közösségi oldalán fordult a város polgáraihoz ma délelőtt.

Mint írja, „az önkormányzat ugyan nem lát el járványügyi feladatokat, tekintettel arra, hogy ezen feladatok ellátása az állami intézmények hatáskörébe tartozik, de felelősséggel tartozva városunkért, folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását, teljeskörűen együttműködünk az illetékes hatóságokkal. Megtettük és megtesszük mindazokat az intézkedéseket, amelyekkel önkormányzati hatáskörben eljárva segíthetjük a koronavírus elleni védekezést.”

Felsorolja az eddigi intézkedéseiket:

– a tegnapi napon az összes debreceni bölcsőde, óvoda, gyermekkel és családokkal foglalkozó intézmény vezetőit és fenntartóit meghívtuk Dr. Várkonyi István, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Oktató Kórház virológus osztályvezetőjének előadására a megelőzés legfontosabb lépéseiről.

– nevelési intézmények vezetőit kértük, hogy a diákközösségek biztonsága érdekében halasszák el külföldi sítáboraikat vagy osztálykirándulásaikat, fokozottan figyeljenek a kézfertőtlenítésre, a szellőztetésre.

– az általunk fenntartott intézményekben kézfertőtlenítő szappan kihelyezéséről gondoskodtunk.

– a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet pedig folyamatosan ellátja az intézményeket a legfrissebb tisztifőorvosi állásfoglalásokkal.

– óvintézkedést vezettünk be a városi uszodában is: tilos az uszodát használnia minden olyan személynek, aki az elmúlt 14 napban vagy a járvány végéig olyan országból tér haza, amely érintett a koronavírus-fertőzéssel.

„Debrecen polgármestereként, de szülőként is arra kérem Önöket, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat és ha lehet, ne utazzanak a járvány által veszélyeztetett területekre! Kérem és egyben köszönöm együttműködésüket!” – zárja közleményét Papp László polgármester.

További részletek itt találhatók:

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!