BEZÁR

Közösségi média

800

Mennyire elmaradott az ember oly sok technika között is! – Az emberi jogokról kicsit másképp! (Nyolcadik rész)

Természetesen nem kell mindenkit szeretni! DE az emberiség fejlődésével érkező másságokat nem biztos, hogy minden körülmények között gyűlölni muszáj vagy gyűlölni kötelező.

Mottó: Az űr a legvégső határ.. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös, új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még senki nem merészkedett.

Imádom a Start Trek sorozatokat. Sokszor elgondolkodom azon, hogy vajon milyen motivációk ihlették az alkotókat. Túl azon, hogy az első sorozatokban némi szeximust vélek felfedezni, és tudom azt is, hogy az elképzelt jövő ráül a fantáziára, valahogy úgy érzem, hogy társadalomtanító szerepe is van a sorozatnak. …és akkor persze, hogy eszembe jut, hogy hol tartunk mi.


Horváth Ferenc

Szerintem az ember csakis hatás és ellenhatás alatt képes fejlődni, másképp nem! Írhatnám azt is, hogy szabadon és/vagy kényszer alatt! Ha pedig – akár kényszer alatt is, de – fejlődik, mindig jönnek a társdadalom söpredékei, és tönkreteszik azt a szellemi fejlődést, ahonnan már alapból következhetne az embertársaink iránti megbecsülés és tisztelet.

Felvilágosulok, vagy inkább felvilágosítok…


Horváth Ferenc

Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítják fel önigazolásra. (Albert Camus)

Nemrégiben képes volt egy emberi lény Camust-t idézni akkor, amikor valamely szimpatizánsai patkányként ábrázoltak egy polgármestert, patkány testtel és emberfejjel! Miért tették? Volt-e rá okuk? Szerintem nem volt.


Horváth Ferenc

Egy politikus ideológiákról beszélt, arról a profán-paraszti újgazdag vad elnyomásról, amit nem a migránsok vagy a cigányok csinálnak ebben az országban, hanem azok, akik a hatalmat gyakorolják. Igen, azok, akik a hatalmat gyakorolják.

Mi volt a politikus mondanivalójának lényege? Az, hogy az a fajta társadalmi kirekesztés, ami Németország 1930-as éveit idézi lassan vissza, visszavezethető a fehér, európai, hetero, keresztény, erőszakos, agresszív férfitípus mélyen gyűlölködő ideológiájához. Egy ideológiához! Azt állította, hogy ha lehántjuk az európai emberiség kirekesztett és a gyűlölt társadalmi rétegeit a társadalom egészéről, nem marad más ott, csak ők. Ők, akik szeretik uralni a világot! Ők, akik gyűlölködők. Ők, akik nem riadnak vissza az erőszaktól! (Kb. ezt mondta, nem így mondta, de nekem így jött le.)

Az emberek pedig a propaganda hatására elhiszik, hogy a polgármester nagyon megsértette őket, merthogy nem külön-külön címkézik ki a mondanivalót, és nekik csak annyi marad meg, hogy ők heterók, keresztények, fehérek és európaiak (kb. 1000-től úgy, hogy hódítók voltak, és Szvatopluk népét tönkreverték) és sértettek!

Mi is lenne ezzel a baj? Leírom! SEMMI! Teljesen természetes számomra, hogy valaki fehér, európai, keresztény, heteró férfi.

A baj ott kezdődik például, hogy a ciszheteró fehér férfinak ezen attribútumok szerinti besorolása miatt nem megsértődve kéne magát éreznie, hanem tudomásul vennie az ezekkel az attribútumokkal járó privilégiumait, amikkel mások nem bírnak, és nem visszaélnie velük. Vagy az, hogy sokak számára a migráns az nem ember. Vagy az, hogy mások vallása nem lehet befogadó, és az sem mindegy, hogy milyen keresztény, ha keresztény. Vagy az, hogy ki a zsidó, és így tovább; egy csomó kirekesztő, gyűlölködő attitűd.

Természetesen nem kell mindenkit szeretni! DE az emberiség fejlődésével érkező másságokat nem biztos, hogy minden körülmények között gyűlölni muszáj vagy gyűlölni kötelező. Már csak azért is, mert minden embernek vannak elidegeníthetetlen jogai!

Én nem gyűlölködöm, pláne nem állami megrendelésre. Vannak elveim, nézeteim, de nem vagyok hajlandó csak az előítéletességre alapozni még akkor sem, ha sztereotípiáim szerint azonnal kéne. Nem vagyok oda és vissza a migrációért, rendészeti alapon a hatályos, de humánus törvények mentén – figyelembe véve az emberi jogokat – gondolom a témát kezelni.

Valamennyire féltem azt a kultúrát és társadalmi környezetet is, amiben most élek, bár néha már félek a saját kultúrámtól. Attól, hogy a keresztény szeretet nem szab gátat egy újabb őrületes világégésnek Európában! Mert ha hiszik, ha nem, a fehérségen kívül, valahol én is európainak érzem magam: Európában születtem, heteró vagyok, még meg is kereszteltek. Az, hogy cigány vagyok, a kereszténységemből nem von le semmit. Nem igaz? Ha úgy igazán érdeklődnék a cigányságom története iránt, talán még az is kiderülne, hogy én őseim már akkor keresztények voltak, amikor Önök még a sztyeppéken lovagoltak. A Szűz Mária hit ősibb a romák között, mint gondolnák!

Elhiszik, hogy a fehér európai keresztény férfiaknak is van egy kisebbsége? Igen vagy nem? Meggyőződéssel kijelentem, hogy van. Ők az erőszakosok, az agresszívak, a hatalomra törők, akik gyilkos ideológiákat gyártottak, amióta a világ, világ. No, akik NEM tartoznak ehhez a kisebbséghez, azok esetleg imádkozhattak volna polgármester lelki üdvösségéért, hogy bűnbocsánatban részesüljön a nem félreértett, hanem félremagyarázott szavai miatt. Ehelyett volt egy igen durva tüntetés, ahol a gyűlölet szinte megvilágította a teret. A keresztények között. Nem paradox helyzet ez egy kicsit?

Akkor most ne szégyelljünk igazságokat leírni, ha már akkora a felháborodás!!!

A fehér, heteró (bár ebben nem vagyok biztos, hogy mindig az), keresztény, erőszakos agresszív európai férfi több alkalommal égette fel a világot, keresztényként gyarmatosította a „vadakat”, és persze ki is rabolta őket, majd vitte haza a zsákmányt és a prédát, szolgának. Amikor pedig az orrára koppintottak, akkor sem bírt magával, és Európában csinált egy kedves kis holokausztot, merthogy tetszett neki a zsidók vagyona, és nagyon utálta a cigókat!

Nincsenek sokan, de annál agresszívabbak ezek a fehér, igen erőszakos fajta emberek, no! Most mit tagadjuk! A pénzt pedig imádják szerfelett. Ha tehetik, harácsolnak. Ha nem, sunyin lapulnak, és várnak az alkalomra!

Szóval oké, ne általánosítsunk, vannak igen jó emberek és igen humánus emberek közöttük, nagyon erős szürkeállománnyal. Ellenben azzal a fehér, heteró, erőszakos, európai férfi típussal, amelyikben már oly sokszor túltengett a hatalomvágy és a féktelen gyilkolászati kedv, NEM TUDNAK MIT KEZDENI! Nem tudnak mit kezdeni ezzel az alattomos és erőszakos kisebbségükkel! Ezek olyan levakarhatatlanok, olyan nagypofájúak, olyan követelődzősek, olyan csúnya beszédűek, és még meg is dicsérik érte egymást! Fúj!


Horváth Ferenc

Egy csepp szembesítés tőlem:
Kis létszáma ellenére kinek volt a legtöbb gyarmata? Na, kinek?
Ki jezsuitázta végig a világot?
Ki boszorkányüldözött?
Ki eretnekezett?
Ki ölt, mint az őrültek?
Ki hajtotta el először a zsidókat Spanyolországban?
Ki irtotta ki az indiánokat?
Ki vitte és hova az aztékok és az inkák kincseit, miután megtizedelte őket?
Ki hódított és ölt állandóan, amíg állkapcson nem ütötték, mondjuk Augsburgban?
Ki nyalt talpat a töröknek? (És most ki?)
Ki nem adott autonóm jogokat Jellasicsnak, miközben a hülye a magáéért meg éppen küzdött?

Visszatérve az egész európai és a meghódított Amerikában élő erőszakos fehérekre.
Ki öli halomra az arabokat?
Ki megy el barátkozni velük és 600 millió eurós hitelt adni az olajsejkeknek?
Ki az, aki európai létére átnevelő táborokat üzemeltető országokkal üzletel?
Ki gerjeszt állandóan háborúkat?
Ki ugat bele mások belpolitikájába?
Ki adja el a legtöbb fegyvert?
Na, ki?

Hát az európai, erőszakos, agresszív, fehér ember!

Én mélyen tisztelem a fehér, európai, igazi keresztény értékrend szerint élő, heteró embert! Igen, tisztelem. Tisztelem a magyar befogadó társadalmat, ha igazán befogadó! Ha igazán befogadó! Tisztelem a szexuális orientációját bárkinek, nem vájkálok a magánügyeiben, sőt elfogadom, hogy ők ilyenek! Alapvetően tisztelem az EMBERT!

Megint túlszaladnak a gondolatok…

Újra ott vagyok az Enterprise fedélzetén, és csodálom Picard kapitányt, aki a jövő felvilágosult embereként szörnyülködne, ha az utóbbi 100 év magyar történelmét kéne tanulmányoznia és értelmeznie. Képes lenne arra is, hogy a történelemben ismétlődéseket találjon, és megjósolja előre: mi – itt és most – már tényleg nem haladunk jó irányba! Nyissák meg a jövő felé a fülüket! Ne nekem higgyenek, hanem neki!


Horváth Ferenc

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...