BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Nem a kutyák hagyták szanaszét a szemetet

Mostanra rendeződött a debreceni Komlóssy és Poroszlay utcák környéki park külleme, sőt talán a munkálatok is befejező szakaszba érkeztek. Hosszú heteken keresztül fel volt túrva a park: kondigépeket helyeztek ki, egymástól nagyjából 50 méteres távolságra, és kapott a park több járdát is. Így talán modernebb lett, de szebb semmiképp. Bár nem is ez a probléma.

A Google szerint ez itt egy kutyás park.


kutyafuttató

Valóban az volt régen, egy gyönyörű nagy zöld placc, ahol ürülékbe nem léptünk, és szemetet is alig lehetett találni. Ellenben sok izgalmas illat és biztonságos tér állt a játszadozó kutyák rendelkezésére.

Majd feltúrták. Lett betonjárda a kétlábúaknak és a park különböző pontjain kondiparkozóknak gépek. Körülöttük sár, latyak és szemét. Rengeteg szemét volt még az építkezés területén december 14-én.


kutyafuttató - építkezés - szemét

Törő Vanda

kutyafuttató - építkezés - szemét

Törő Vanda

Ez mintha a debreceni építkezések jellemző vonása lenne, hiszen több helyen is megfigyelhető volt már, hogy PET-palackokat találni szétdobálva, szigetelő anyag hever itt-ott, energiaitalos dobozok, műanyag csomagolások stb.


kutyafuttató - építkezés - szemét

Törő Vanda

Az egész parkban van 3 nagyobb szemétgyűjtő alkalmatosság egymástól nem túl messze, míg a park túloldalán egy se.

Van még egy külön szemetes a kutyásoknak. Egy helyesírási hibától ordító, udvariatlan, sőt támadó felszólítással: „TAKARITS a kutyád után”. Miért érzem azt, hogy a kutyások örökké bűnbakok?


kutyafuttató - építkezés - szemét

Törő Vanda

Nem a kutyám vagy más kutyája hagyta szét azt a rengeteg szemetet, amit a fényképeken is lehet látni, hanem az emberek. És mégis, semmi hasonló felszólítás nincs a kukákon embereknek címezve!

Illetve ha kutyás park, akkor úgy gondolom, nem kondiparkos gépeket kellett volna kitenni, hanem tegyük fel egy agility pályához hasonló akadályokat, vagy esetleg elkülöníteni egy kutyafuttatót. Lennének még ötleteim, de a városvezetés se a civilek, se az újságírók, se mások ötleteire nem túl fogékony – tapasztalataim szerint.


kutyafuttató - építkezés - szemét

Törő Vanda

Szóval kedves kétlábúak: takarítsatok mind magatok után! Majd ha példát mutattok, akkor lehet a kutyásoknak ilyen felszólításokat kitenni. Vagyis mehet ez párhuzamosan is. Csak legyetek udvariasabbak és ismerjétek a magyar helyesírás szabályait! Köszönjük!


kutyafuttató - építkezés - szemét - szemetes

Törő Vanda

HÁRMAN FOGUNK ÖRÜLNI, ha a Debreciner online újságunk előfizetését adja karácsonyi ajándékba!
Ő, akit megajándékoz, Ön, aki megajándékozza. És mi, a Debreciner szerkesztősége.
Ide kattintva lehet előfizetni a Debrecinerre.
Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...