BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Ismét gyerekeket használtak állványnak

522 méter hosszon kiépített utcát avattak ünnepélyesen Tégláson. Így.

Az önkormányzati választások kampányának lezárulta óta igen megfogyatkoztak az addig sűrű avatási ünnepségek, melyek kihagyhatatlan része a nemzeti szalag átvágása.

A hajdú-bihari Téglás városban tegnap utat avattak, amiről beszámolt a debreceni önkormányzati televízió és hírportál, a térség országgyűlési képviselője, Tasó László a saját Facebook-oldalán, illetve Téglás hivatalos közösségi oldala is.

Az efféle avatási ünnepségek szervezőit és az ezeken szalagvágóként megjelent politikusokat gyakorta éri a „politikai pedofília” vádja, amikor szalagtartónak gyerekeket használnak az egyre elterjedtebb állványok helyett. Arra még csak-csak található magyarázat, amikor óvodák, iskolák, játszóterek ünnepélyes átadásakor történik a „gyerekhasználat”, más objektumok – például leaszfaltozott utcák – esetében azonban már kevéssé. Elkerülendő a kritikákat, gyakorta előfordul, hogy az avatókkal rokonszenvező média úgy készít fénykép- vagy videófelvételeket az eseményről, hogy azokon ne látszódjanak a szalagtartó gyerekek. Így történt ez a tegnapi téglási avatás kapcsán is.


Téglás - Tasó László - szalagvágás

Facebook

Tasó László olyan videót
tett fel a Facebook-oldalára, amin csak egy pillanatra villan fel a nemzeti szalagot szorongató gyermeki kéz. A felvételt a debreceni önkormányzati média készítette és jelentette meg saját oldalán, innen vette át a fideszes politikus.

Téglás város hivatalos közösségi oldalán azonban kisebb képgaléria jelent meg az eseményről, amin látható
az is, amit a debreceni önkormányzati média nem kívánt megmutatni.


Téglás - Tasó László - szalagvágás

Facebook

Csokonai útátadás

Tégláson ünnepélyes keretek között átadták a Csokonai szilárd burkolatú utat és csapadékvíz-elvezető rendszert.
Szabó Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Tasó László országgyűlési képviselő úr ismertette az útépítés megvalósításának folyamatát. Jövőbeni terveiben kiemelte, hogy Téglás városi rangjának erősítése érdekében mindent elkövet egy városi Tanuszoda megépítéséért. Szavait jókívánságaival zárta kellemes ünnepeket kívánva Téglás Város vezetésének és lakosságának. Ezután Veres Miklós pénzügyi vezető és Pinczés Tibor a D-Profil Kft. vezetője a csatorna- és szilárd burkolatú útépítés legfontosabb pénzügyi és műszaki paramétereibe avatta be a megjelenteket. A Csokonai utca lakosai is kifejezték hálájukat az aszfaltút létrejöttéért. Az átadót a Csicsergő Csoport óvodásai zárták – Gerhardt Mónika óvodapedagógus közreműködésével Dezső Melinda, Szabó Elena és Suta Hanna kedves kis verseket adtak elő a közlekedésről. A szalag ünnepélyes átvágása után minden résztvevő meghívást kapott egy meleg teára és pogácsára.

(Beszámoló az eseményről Téglás oldalán)

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...