BEZÁR

Közösségi média

Etikátlanságokat soroltak a választás előestéjén

Kampányzáró sajtótájékoztatót tartott szombaton este Debrecenben a Momentum-Jobbik-LMP szövetség.


Momentum - Jobbik - LMP
Szabó Bence, Kőszeghy Csanád Ábel és Jármi Péter
Koppányi Szabolcs

Kőszeghy Csanád Ábel polgármesterjelöltjük először is megköszönte támogatóiknak, leendő szavazóiknak, képviselőjelöltjeiknek és aktivistáiknak a kemény munkát. Jármi Péter képviselőjelölt (az LMP megyei elnöke) kért minden állampolgárt, hogy éljen szavazati jogával, s menjen el az urnákhoz, külön megköszönve, ha az ő képviselőjelöltjeiket, polgármesterjelöltjüket támogatják.

„A kampány elején kiadtunk egy etikai kódexet, amit mi maradéktalanul be is tartottunk” – folytatta Kőszeghy -, aki azonban politikus társaival corpus delictiként felmutatta egy megrongált plakátjukat. „Sajnálom, hogy itt tart a magyarországi politikai kultúra, kérem a többi párt embereit, hogy tartózkodjanak az ilyen tettektől” – mondta.


Momentum - Jobbik - LMP

Koppányi Szabolcs

A Márky-Zay Péter mozgalma által közzétett polgármesterjelölti ajánláslistával kapcsolatban ezt mondta Kőszeghy: „ez a lista egyfajta iránymutatás, hogy hol milyen polgármesterjelöltet támogatnak, ahol ma megjelent a nevem, majd egy idő múlva lekerült onnan. Tudomásunkra jutott, hogy Varga Zoltán és a DK intézkedése áll emögött.” (A Debrecinernek a listával kapcsolatos történésekről szóló cikkében a nyilatkozók más okokat fogalmaztak meg.)

(A sajtótájékoztatón Kőszeghy említést tett arról is, hogy tudomásuk szerint a berettyóújfalui ellenzéki összefogásban részt venni nem akaró DK helyi vezetőjének volt egy tisztátalan ügye, amivel kapcsolatban járási hivatali határozat is született. – Mivel az idő rövidsége miatt a történtek alapos bemutatására és minden érintett megszólaltatására nincs módunk a választás holnapi kezdetéig, ezért a Debreciner erre az ügyre a későbbiekben fog visszatérni.)

Az utószót Szabó Bence képviselőjelölt, a Momentum debreceni elnökségi tagja mondta ki: „Sajnos több korrupciós ügy derül ki mostanában a Fidesz tagjairól, de más párttagokról is, országosan és a megyében is. Amit mi megígérhetünk a Momentum debreceni szervezete nevében, ha a Momentumnál valaki lop, az megy. Megy a pártból. Aztán megy a bíróság elé. Majd megy a börtönbe. Ezek elfogadhatatlan dolgok.”


Momentum - Jobbik - LMP

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...