BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

A kritikus világ

Azon kapom magam olykor, hogy túlkritizálok. Ezért megállok egy pillanatra, és átgondolom, honnan is jön ez. Megesik, hogy felismerem a gyökerét.

Engem is kritizálnak. Ez aztán beissza magát valahova mélyre, és előbuggyan, mikor valami szúrja a szememet.

Ha kutyám van, az a kérdés, miért nem gyerek vagy mikor jön a gyerek. Nem is fog jönni? Na, maga aztán igazán önző! Változni fog ez még, meglátja, én tudom! Persze, hogy tudja, hiszen a bőrömbe bújt rögtön, átlátta az elmúlt évtizedeimet és egyébként is arcról jósol.

Ha gyerekem van, akkor az a kérdés, miért így nevelem és nem amúgy. És egyébként is, ugye lesz kistestvére? Nem?! Micsoda önzőség! Igen? Na és mikor már? Amúgy meg ebbe a világba gyereket szülni maga a felelőtlenség! Igen, nyilván jogod van beleszólni, végül is nem az én életem.

Panelban élsz? Na, adnék én a kezedbe egy kapát, azt se tudod, melyik végénél kell megfogni!

Kint élsz kertes házban? Vidéken? Azt se tudod, mi az a városi élet! Jurtában is alszol? Van mobilod?


Vekeri-tó - magány - egyedül

NT

Ha egy kis faluban élsz, akkor tilos vasárnap takarítani a ház utcára néző felét, különben kinéznek a helyi őslakosok. Olyankor csak a belső részt illik takarítani. A külsőt már szombaton meg kell csinálni! Gazos az járda menti rész. Télen pedig oda is fagyott a hó. Ha nem gazolok ki, ha nem takarítom el a havat, megbüntetnek. Arról ne is beszéljünk, hogy a faluban mit fognak mondani. Soha többé nem kapok a szomszéd nénitől ingyen tojást! Én meg hiába viszem át neki a forró levest, mikor beteg, nem nyit többé ajtót!

Panelban pedig minél inkább egy szellemre kell hasonlítanod, különben nem csak azt tudja meg 100+ lakó, hogy ott élsz, de azt is fogják tudni, mit csinálsz éppen, hogy oldod meg a konfliktusaidat, mit fogsz vacsorázni, hányszor porszívózol egy héten. Egymás mellett éltek, mindent tudva a másikról, de teljesen ismeretlenül. A legkomolyabb konfliktus vagy a csendháborítás miatt következhet be, vagy azért, mert sárdarabok potyogtak le a cipődről a közös folyosón.

Ha eszel húst, akkor a vérvegánok azt mondják, gyilkos vagy és környezetkárosító, ha viszont nem eszel húst, a vegyes táplálkozásúak rögtön erőtlennek és egészségtelennek titulálnak, gúnnyal fűszerezett feltevésekbe bocsátkozva: amúgy vajon mit is ehetsz?

Ha véleményt nyilvánítasz, azt szedik ízekre, ha csendben maradsz, azt mondják, közönyös vagy.

Ha a választásokon balra húzod az ikszet, akkor komcsi vagy, ha jobbra, akkor pedig náci. A kettő között pedig maradhatnak azok a liberálisok, akiket természetesen üldözni kell, hiszen a keresztény értékrenddel nem összeegyeztethetőek.

Aztán nézzük csak, vannak itt még utazási szokások, nemi hovatartozás, nyíltan veszekedősök és jól időzítetten hátba szúrósok, gumimaci kedvelők, plüssel alvók, biciklivel közlekedők, aranyékszer imádók, kékek, zöldek, szögletesek és még sorolhatnám.

És már ezek a sorok is kritizálóak.

De tényleg így van jól, hogy semmi sincs jól?

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...