BEZÁR

Közösségi média

VILÁGGÁ MENTEM

A debreceniek egyre szívesebben látják a külföldieket

Cristina Alucai azt mondja magáról, hogy ő egy egyszerű lány, hétköznapi életet él, amiben nincsen semmi különleges, de ő ezt így szereti. Ám sokan úgy gondoljuk, az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség, és a hétköznapi is lehet inspiráló, szép és pontosan ezért bemutatásra érdemes. Ezért is örülünk annak, hogy bepillantást nyerhettünk egy újabb szép életbe.

Mi hozott téged Debrecenbe?

Öt évvel ezelőtt költöztem Debrecenbe, nagyon örültem annak, hogy Romániához közel találhattam munkát, hiszen ott születtem. Előtte Olaszországban éltem már pár éve, így nagyszerű lehetőségnek tűnt az, hogy az új munkának köszönhetően közel élhessek a családomhoz. Persze, ha őszinte akarok lenni, a költözésben a legnagyobb szerepet a férjem játszotta, akinek már kettős állampolgársága volt (román-magyar). Ő sokkal könnyedebbé tette az egészet.


Cristina Alucai
Cristina Alucai

Mit dolgozol most?

Egy multinacionális cégnél, a British Telecomnál dolgozok, amely szolgáltatások széles skáláját nyújtja az ügyfeleinek. Én konkrétan konferenciahívások lebonyolításával foglalkozom angol, francia és olasz nyelven.

Hogy érzed, jó ötlet volt ide költözni?

Nagyon hálás vagyok azért, hogy van egy nagyon jó munkahelyem, családom, és olyan emberek vannak körülöttem, akikkel imádok időt tölteni – tehát biztosan állíthatom, egy nagyon bölcs döntés volt ideköltözni. Nagyon tetszik Debrecen, szerintem egy gyönyörű város, ráadásul rengeteg lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, és aminek külön örülök, az az, hogy a debreceniek egyre szívesebben látják a külföldieket. Talán az egyetlen negatívum számomra a nyelvi akadályokban rejlik.


Cristina Alucai

Mit tanácsolsz azoknak, akik ide terveznek költözni?

Úgy gondolom, hogy bátorságra, elszántságra és motivációra van szükségük. Ez mindig az egyénen múlik, hogyan alkalmazkodik különböző új helyzetekhez. A kezdetek mindig nehezek, de ha van motivációd, a türelem meghozza gyümölcsét!

Mit jelent most neked az „otthon”?

Mindegy, hogy hol vagyok a nagyvilágban, mindössze egy helyet fogok mindig is otthonomnak nevezni, ez pedig az a hely, ahol születtem, felneveltek és ahol a családom él. Ettől persze nem fogom kevésbé élvezni az utamat, a kalandokat, vagy értékelni azt a lehetőséget, hogy itt élhetek. Úgy gondolom, hogy a léleknek balzsam az, ha időről időre visszatérhet a gyökereihez.


Cristina Alucai

VILÁGGÁ MENTEM című sorozatunkban olyanokat mutatunk be, akik hosszabb-rövidebb időre elhagyták Magyarországot, illetve olyanokat, akik külföldről érkezvén Magyarországon próbálnak szerencsét.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...