BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Az, aki szép…

És vártak, csak vártak a rendőrök, a mentők, a tűzoltók.

Ez az eset nemrégiben történt, egy verőfényes szombati reggelen. Épp áthívtam kolléganőmet, hogy közösen kávézzunk. Megcsináltam a kávét, és a teraszra mentünk, hogy meglegyen a szokásos kávé-cigi napindító. Ám arra lettünk figyelmesek, hogy rendkívüli felbolydulás van az utcában. Először a mentők érkeztek, majd a rendőrök, végül a tűzoltóság. Nem kellett hozzá tíz perc, az összes erre lakó lement utánajárni az eseményeknek, a maradék – természetesen mi is – az ablakból figyelte a történéseket. Viszont annyira nem tűnt sürgősnek az eset, hiszen már vagy húsz perce bámultuk a három villogós szerv gyors kirohanását. A jókedv sem maradhatott el, míg a nézelődők aggódtak, a tűzoltók mosolyogtak egy idő után, a rendőrök pedig ki-kisandítottak autójukból, hogy induljanak, vagy mi legyen… Ez a huzavona és tanácstalanság még percekig tartott.

Míg végül, körülbelül félórás várakozás után egy néni jött ki az egyik jóképű tűzoltó karjába kapaszkodva. Gyönyörű színes nyári ruhája kiemelkedett a nemrég ébredtek otthoni szürke rongyainak tömegéből. Az ő ruhájánál talán csak a mellette lépdelő tűzoltó szerelése volt csillogóbb – a láthatósági mellény miatt. Haja szépen begöndörítve, homlokán precízen húzott szemöldök, a hozzá illő hangsúlyos rúzzsal, mindez messziről láthatóan rajzolta meg a néni fizimiskáját. Büszkén sétált hát az ő hőse: A Tűzoltó mellett. Kezében apró kézitáskát himbált, ami természetesen színben passzolt a ruhájához. Megmentője besegítette a betegszállítóba, majd azonnal szertefoszlott a spontán létrejött gyülekezet.


idős hölgy - Erzsébet királynő

Utólag kiderült, a néni riasztotta a hatóságokat gázszivárgásra gyanakodva. A tűzoltók megvizsgálták a helyzetet, s kiderült, nem volt semmi probléma a lakásban. A biztonság kedvéért azonban mégis beszállították a nénit a kórházba, mert valami oka csak van, hogy hirtelen rosszul érezte magát. Mindez önmagában természetesen pozitív, hogy mindenki ilyen gyorsan reagált a néni segélykérésére. A furcsa az volt, hogy a mentőknek, a tűzoltóknak és a rendőröknek meg kellett várni, hogy a néni annak rendje és módja szerint elkészüljön: kiválassza a ruhát (hozzáillő táskával), megcsinálja a haját, és még a sminkjét is megrajzolja. A néni nagy műgonddal figyelt a megjelenésére, mert ki tudja, ki látja meg őt addig, míg eltipeg a mentőautóig…

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...