BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Patrick vagy David – avagy mit akart üzenni az alkotó?

Vörös úszónadrágja már önmagában lokistává – úgy értem: debrecenivé – teszi.

Minap épp Luluval tettük meg a szokásos kis sétánkat, míg ő intézgeti a természetszerű dolgait, addig nekünk van időnk szemlélni a környezetet. Nemrégiben ezzel a falfestménnyel találkoztunk a Holló János utca egyik paneljának hátulján. Pontosan egyikünk sem tudta, ki előtt tiszteleg az „alkotás”. Első blikkre Patrik Swayse ugrott be. Talán valaki nem tudja elengedni kedvenc Dirty Dancing sztárját? Esetleg Donnie Darko ikonikus karakterére akartak utalni?


falfirka

Nyikos Mónika

Másik tippünk pedig David Husselhoff volt, a Baywatch igazi, hamisítatlan sztárja, ugyanis ő kétségkívül bármelyik debreceninek közel állhat a szívéhez. Vörös úszónadrágja már önmagában lokistává – úgy értem: debrecenivé – teszi. Mindnyájan olyan lassítva és jelentőségteljesen szeretnénk körbefutni a stadiont, ahogyan ő teszi ezt a parton: céltudatosan, megmentve és egészségesebbé téve saját életünket…

Mivel azonban egy parkolóban találtunk rá az alkotásra, nem lehet kizárni Michael Knight karakterét sem. Így a kép már a biztonságos vezetésre hívja fel a figyelmet, s nem kevésbé a mesterséges intelligencia veszélyeire. Kitt esetében ugyanis sosem derült ki, mi az ő pontos biztonsági protokollja (már, ha van neki). Vajon önállóan bíráskodhat is, vagy csak gazdája és az ő felettesei utasítására? David Husselhoff mostani életútja pedig igen példaértékű lehet bárki számára, ugyanis talán az egyik legnagyobb élharcosa annak, hogy felhívja a figyelmet az alkoholizmus veszélyeire.

Azt talán sosem tudjuk meg, hogy mi az alkotás igazi üzenete. Bárki is legyen ugyanis a képen, minden egyes szemlélődő maga döntheti el, hogyan értelmezi a látottakat. Szabadon.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...