BEZÁR

Közösségi média

Sárkányok úsztak a polgári strandon – olimpiai bajnok is hajóba szállt

A helyiek jól szórakoztak, a két polgármester pedig kimaxolta a kampányt.


IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Galéria: IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Tóth Tamás

A Tiszaújvárosi Kajak–Kenu és Sárkányhajó Egyesület augusztus 17-én a polgári strandfürdőn rendezte meg a IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivált. Az amatőr evezőverseny mellett egy fürdő belépőjegy áráért kísérőprogramként főzőversenyt, véradást és ahhoz kapcsolódó gyermekprogramokat is megnézhettek, illetve kipróbálhattak az érdeklődők. A nap „sztárvendége” Dombi Rudolf, a londoni olimpián aranyérmet szerző kajakos volt, de felbukkant az olimpiai ezüstérmes Rakusz Éva is.


IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Dombi Rudolf
Tóth Tamás

Megmozdult a lakosság a véradás miatt

A strand bejáratával szemben adhattak vért a fesztiválra érkezők. A Magyar Vöröskereszttől Horváth Ildikó Rita a Debrecinernek elmondta: a kiszállásos véradás célja az, hogy megkönnyítsék a véradás lehetőségét a megye különböző pontjain élők számára, ne kelljen bemenniük ehhez Debrecenbe. Elmondása szerint ilyenkor jellemzően megmozdul a lakosság, a környező településekről is szoktak érkezni.


IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Horváth Ildikó Rita
Tóth Tamás

Megismételték a döntőt

Ott jártunkkor a halastavon már javában zajlott a sárkányhajó verseny, amelynek döntőjébe a Borsodi Lendület és az U23-as EB bronzérmes Béke Kornélt is a sorai között tudó Mi az Arany Vegyjele jutottak. Az előbbi csapat hajója valószínűleg egy kormányzási malőr miatt kikanyarodott a pályáról, a versenytárs csapat erre megállt, így a finálét meg kellett ismételni. Az újabb döntőt a Mi az Arany Vegyjele viszonylag könnyedén nyerte.


IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Béke Kornél
Tóth Tamás

Olimpiai bajnok, lengyelek, gyerekek és polgármesterek a vízben

Az utolsó programpontok egyikeként egy erős önkormányzati kampányt láthattunk: Tóth József (DK), Polgár polgármestere és Csige Tamás (MSZP), Hajdúdorog polgármestere az olimpiai bajnok Dombi Rudolffal és Béke Kornéllal is megerősítve, egy lengyel delegáció tagjaival közösen szálltak vízre, ellenfélnek pedig egy gyerekcsapat állt ki ellenük – a közönség egyes tagjai szerint mindössze azért, hogy ne legyenek egyedül a vízen. A versenyt végül a felnőtt csapat nyerte.


IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Polgármesterek evezésre készen
Tóth Tamás

A jó hangulat és a jó levegő miatt is kijárnak

A Debreciner megkérdezett néhány polgári lakost, hogy mit gondolnak a fesztiválról. Dobó Renáta és Nagy Tünde Mária egyaránt a jó hangulat és a jó levegő miatt jár rendszeresen a sárkányhajó fesztiválokra. A programokban szerintük maga a verseny a legizgalmasabb, külön egyetlen csapatnak sem szurkoltak, a gyerekszámoknál viszont minden résztvevőnek egyformán szorítottak. Csikós László eddig minden sárkányhajó versenyen részt vett Polgáron. Mint mondta, a verseny és a kísérőprogramok is érdeklik, de idén a véradást kihagyta. Külön öröm volt számára, hogy az a csapat nyerte a döntőt, amelyiknek szurkolt a nap folyamán.


IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Dobó Renáta és Nagy Tünde Mária
Tóth Tamás

IX. Polgári Sárkányhajó Fesztivál
Csikós László
Tóth Tamás

A megosztásod fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hallgatnivalók

KÖVETKEZŐ OLVASNIVALÓK...