BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Vigyázó nénik

Pici, aranyos, csendes, szerintem nem is tud ugatni, nem lesz sokat otthon egyedül. Lehet?

Nemrégiben összetűzésbe kerültem az errefelé élő nénikkel. Azonban utóbb kiderült, hogy ők is lehetnek kedvesek, ha adunk okot rá nekik. Minap úgy alakult, hogy jövő héttől lehetőséget kapunk arra, hogy egy törpe tacskó gazdáivá váljunk. Az ő érkezése előtt azonban sima utat kellett neki teremteni, hogy senkinek semmilyen kifogása ne lehessen a majdani beköltözése miatt.


tacskó - kutya

Első körben az általunk bérelt lakás tulajdonosát kérdeztem meg, hogy nincs-e ellenére, ha lenne egy kis állatunk, ami tényleg nem nő igazán nagyra, és igazából neki szántuk az üres félszobát is. Érvelésem főbb pontjai ezek voltak: pici, aranyos, csendes, szerintem nem is tud ugatni, nem lesz sokat otthon egyedül. Ímmel-ámmal, de rábólintott. Párom utóbb mondta, hogy emailben kellett volna engedélyt kérnem, és csatolni a képeket, úgy biztosan nem habozott volna.


tacskó - kutya

A következő lépés, ami egyben a lakástulajdonos egyik feltétele is volt, hogy kérdezzem meg a többi lakót a lépcsőházban. Főként természetesen a szomszédokat, hogy áment mondanak-e a kutyusra, és egyáltalán lehet-e ebben a tömbben ilyenfajta állatkát tartani. Kissé félve, de bekopogtam a szomszéd nénihez, aki igen szívélyesen fogadott. Megnézte a képeket, majd kérlelt, hozzam már át a kutyust. Hoznám én – mondtam –, de csak jövő héten jön. A néni kissé szomorúan mondta, hogy na jó, de ha itt lesz, mindenképpen vigyem. Viszem persze, de akkor rendben van. Rendben – mondta ő –, vigyáz is rá, ha úgy adódik…


tacskó - kutya

Csodálatos, mire nem képes a kiskutyusnak már csak a gondolata is. Így reggel továbbteszteltem ezt a képességet, és a padon ülő néniknek is felvetettem az ötletet, akik a képek végignézése után szintén pótmamának ajánlkoztak: majd ők vigyáznak rá. Rendben, gondoltam, csak győzzem beosztogatni, hogy ki melyik napon őrizheti. Természetesen nem az a célunk vele, hogy körbejárassuk a lépcsőház lakásaiban, s nagy örömömre a munkahelyemen megengedték, hogy dolgozni is eljöhet velem, ha nincs más lehetőség.

Mindenesetre jó látni és érezni, hogy egy kis szőrös cukiság mennyi embert képes meglágyítani. Még a szigorú néniket is.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...