BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Bekebelezők

Régi magyar közmondás, hogy a holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Na, most varjúra ez tuti nem igaz, másfelől ha áthalljuk ezt a sztorit egy kicsit a magyar közéletbe, ott meg végképp nem állja meg a helyét a bölcsesség.


varjú

Koppányi Szabolcs

Hiszen a hasonszőrűek is hányszor tapossák egymást – meg másokat is persze – a sárba, hogy előrejussanak, közelebb a szaftos falatokhoz. Legyenek azok emberszabásúak nagy mellényben vagy varjak dolmányban.

Először is keresnek egy halódó vagy már kimúlt, netán kinyírt egyedet. Saját fajtájukból is lehet, vagy valami rokon nemzetségből, nem finnyás se madár, se ember. Aztán, ha már nem képes a talajszintről felemelkedni, vagyis védekezésre képtelen a célpont, becserkészik, rátelepednek, és elkezdik módszeresen tépkedni még tán ki sem hűlt testét.

Ha jönnek a haverok, idővel nekik is enged a fő-fő borzoska finom falatokat, de előbb ő veszi magához, ami jár – ha a cimbora túl mohó lenne, jön a veszekedés és a szájkarate.


varjú

Koppányi Szabolcs

Előbb-utóbb persze mind jóllakik, teletömi bendőjét, még úgy is, hogy közben minduntalan figyelni kell a környezetükre, nehogy lecsapjon valami még nagyobb jószág rájuk: varjaink esetében egy autó, az embereknél pedig mondjuk a NAV – vagy még inkább a független, tényfeltáró sajtó.

Az egyre fogyó tetemhez azért vissza-visszatérve többször is megszedik magukat a haverok, s végül, amikor már nincs mit kizsigerelni belőle, lazán odébbállnak, áldozatukat magára hagyva, a következő étkezésre várva.

Na, most ezeket a varjúpajtásokat momentán épp el-, illetve lekaptam.. Lencsémmel. És a másokon lakmározó magyar ember haverokkal mi a helyzet? Ugye, őket is eléri a végzetük?


varjú

Koppányi Szabolcs

varjú

Koppányi Szabolcs

varjú

Koppányi Szabolcs

varjú

Koppányi Szabolcs

varjú

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...