BEZÁR

Közösségi média

Szülész-nőgyógyász orvos a berettyóújfalui ellenzéki-civil együttműködés polgármesterjelöltje

Zákány Zsolt mögé szinte a teljes ellenzék és civilek is felsorakoztak, képviselőjelölteket is indítanak az őszi önkormányzati választáson. A Demokratikus Koalíció (DK) egyelőre(?) kimaradt az összefogásból.

Június 20-án, csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Berettyóújfaluban civilek, Szántai László független önkormányzati képviselő, valamint a pártok közül a Momentum, a Jobbik, az MSZP és az LMP. Bejelentették, hogy közösen támogatják a független jelöltként induló szülész-nőgyógyász Zákány Zsolt polgármesterjelöltet az őszi önkormányzati választáson.


Zákány Zsolt - Berettyóújfalu

Tóth Tamás

Zákány Zsolt bemutatkozásában elmondta, az említett szervezetek mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja. Szerinte a városnak változásra van szüksége, ehhez pedig elengedhetetlen a pártok és a civilek együttműködése. Beszélt arról, hogy Berettyóújfalu sokáig a „csonka vármegye” központjaként jelentős szerepet töltött be, ez a jelentőség azonban az idők folyamán megkopott. Zákány egyik legfontosabb célként jelölte meg, hogy a város újra vonzóvá váljon a fiatalok számára, ne elköltözzenek innen, hanem egyre többen döntsenek úgy, hogy itt telepednek le. Az őt támogató összefogás több alapértéken nyugszik a jelölt szerint. Ezek az élet tisztelete, a szolidaritás, a biztonság, a hatalom kisebbsége helyett a többség szolgálata és a rendezett, tiszta városkép. A programjával kapcsolatban azt közölte a sajtóval, hogy az még készül, az összefogás kampánynyitó eseményén fogják majd bemutatni, csakúgy, mint az önkormányzati képviselőjelölteket.

Megkérdeztük a polgármesterjelölttől, hogy a DK neve miért nem hangzott el az őt támogató szervezetek felsorolásakor. Zákány annyit válaszolt, hogy a pártot kellene megkérdeznünk erről. Másik kérdésünkre elárulta, hogy a mostanihoz hasonló együttműködés a bihari térség több településén körvonalazódik, sok helyen még zajlanak a tárgyalások. Hangsúlyozta, hogy a berettyóújfalui együttműködést sem tekintik még lezártnak, továbbra is várják a támogatókat.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a DK miért nem támogatja Zákány Zsoltot, valamint hogy terveznek-e önállóan polgármesterjelöltet állítani, ezért telefonon kerestük a pártot a Hajdú-Bihar megyei tárgyalások során képviselő Varga Zoltánt. Délután sikerült elérnünk, válaszolt a Debreciner kérdéseire, az erről szóló írásunk itt olvasható.

Zákány legutóbb 2017-ben került be a hírekbe azzal, hogy megfosztották őt osztályvezetői pozíciójától, amiért a helyi népszavazási kampányban nyíltan lobbizott a berettyóújfalui börtönkórház létrehozása ellen.


Zákány Zsolt - Berettyóújfalu
Zákány Zsolt
Tóth Tamás

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...