BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Amikor meglátom a várostáblát…

Debrecenben alapvetően jó élni.

Sokan úgy tartják, hogy Debrecen egy nagy falu, hiszen egyszerre megtalálod a falusi, csendes részeket és a nyüzsgő városiakat is. Nem kell órákat utazz, hogy egy kis zöldterülethez juss, van egy Nagyerdőnk, van egy Békás-tavunk, ott van a Tócóskertben egy gyönyörű nagy zöld placc a Tócó-patakkal és fákkal. De van Fórum, van Apolló mozi, van Mömax, két villamosvonal is, na meg egy reptér.


Debrecen várostábla

Törő Vanda

Sokan sokszor kritizálják Debrecent, én is, hiszen vannak komoly hiányosságai. De ez nem jelenti azt, hogy közben ne szeretnénk. Hiszen jó itt élni. Nemrég volt szerencsém a Finn Nagykövetség misszióvezető-helyettesével beszélgetni, aki nagyon nagy szeretettel és elismeréssel beszélt Magyarországról. Elmondta, hogy az utazás jó dolog, hasznos, és minél többet kellene a fiataloknak utazni, hogy még több tudásra tehessenek szert, de aztán jöjjenek vissza, haza, és kamatoztassák a tanultakat. Nagyon egyetértettem minden szavával.

Környezetváltozásra nekem is szükségem van időről időre, mert Debrecen szeretete ide vagy oda, azokat az impulzusokat mégis csak jó máshonnan is megkapni, majd itthon felhasználni. De egy rövidebb vagy hosszabb távollét után mindig felcsillan a szemem, mikor meglátom a Debrecen táblát. Jó hazajönni, jó visszajönni Debrecenbe. És a kritika célja is az, hogy még jobb legyen Debrecen. Hiszen tényleg jó itt élni.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...