BEZÁR

Közösségi média

Kivágtak két védett kocsányos tölgyet Debrecen belvárosában, az Egyetem sugárút elején

Még márciusban történt az eset.


Debreciner - egy százalék
Ha a kormányszimpatikus médián kívül szeretnél máshonnan is tájékozódni, azt kérjük Tőled, hogy támogasd a Debreciner szerkesztőségének munkáját! – Adószámunk: 18554676-1-09
debreciner.hu

Április 22. a Föld napja. Ebből az alkalomból emlékezünk meg egy olyan debreceni esetről, amely bár hetekkel ezelőtt történt, nyilvánvalóan évek múlva is aktuális lesz: kivágtak két védett kocsányos tölgyfát az Egyetem sugárút elején.


Egyetem sugárút - fák
Egyetem sugárút, Debrecen
Polgár Tóth Tamás

A fák tönkjeivel először március közepén találkoztunk. A kivágással együtt a védett fákra figyelmet felhívó táblát is kihúzták a földből. Az Egyetem sugárút Honvéd utca és Füredi út közötti részén egyéb kivágásokat nem tapasztaltunk. A Piramis kocsányos tölgy fasor 2006 óta áll védelem alatt.


Bethlen utca - Egyetem sugárút
Amikor még a védettségi tábla is megvolt a fákkal együtt
Polgár Tóth Tamás

Egyetem sugárút - fák

Google

2021-ben indult az Egyetem sugárút és a Bethlen utca kétszer kétsávosítása, a beruházásról korábban számos alkalommal írtunk. Azt nem tudni, hogy ezeket a fákat is ezért vágták-e ki, mindenesetre az azóta eltelt egy hónapban semmilyen földmunkát nem hajtottak végre a fák helyén. A kérdéseinket elküldtük a polgármesteri hivatalnak, amennyiben válaszolnak, cikkünket frissítjük.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...