BEZÁR

Közösségi média

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé minősítette a kormány a debreceni oltóanyaggyárat

Kósa Lajos korábban arról beszélt, hogy a gyár akár a magánosítás előtt álló Debreceni Egyetemé is lehet.

Február 24-én jelent meg a legfrissebb Magyar Közlöny, amelyben olvasható a kormány debreceni oltóanyaggyárral kapcsolatos rendelete. Ebből kiderül, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a város észak-nyugati, külterületi részén megvalósítandó projektet. A rendelet „Nemzeti Oltóanyaggyár” és „Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár” néven említi a tervezett létesítményeket. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projekteket egy 2006-os törvény értelmében a kormány gyorsított ütemben valósíthatja meg.

Itt épül fel:


Nemzeti Oltóanyaggyár

MePAR

Nemzeti Oltóanyaggyár

MePAR

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Kósa Lajos (Fidesz), a választókerület országgyűlési képviselője januárban a megyei napilapnak a gyárról és a magánosítás előtt álló egyetemről nyilatkozva úgy fogalmazott: „Nem tartom kizártnak, hogyha elkészül a vakcinagyár, az is az egyetem tulajdonába kerülhet”.

A rendeletben szereplő „Koronavírus-Oltóanyaggyár” kifejezésből arra lehet következtetni, hogy a kormány arra készül: hosszútávon is szükség lesz a vírus elleni védekezésre, hiszen a debreceni vakcinák gyártására valószínűleg még évekig kell várni.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...