BEZÁR

Közösségi média

A hajdúnánási MotoGP-pályán 72 millióba kerül egy új munkahely – Mérce

Nagyjából 200 év múlva térülhetne meg a létesítmény ára.


MotoGP - Hajdúnánás
Amikor bejelentették a pálya megépítését Hajdúnánáson)
Facebook

A Hajdúnánás külterületére tervezett új gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) pálya tervezett költsége 65 milliárd forint. Ez az összeg még a tervezett kiszolgáló létesítményekkel – tréningközpont, konferenciaközpont és szálloda – együtt is rendkívül drágának számít nemzetközi viszonylatban, a G7 számításai szerint ráadásul legjobb esetben is csak nagyjából 200 év múlva térülhetne meg a létesítmény ára – foglalja össze a Mérce.

A terv szerint a beruházás eredményeként a megvalósítás alatt „átmenetileg több mint négyezer, a pálya megnyitását követő években mintegy kilencszáz főt” tud majd foglalkoztatni a MotoGP-pálya. A 65 milliárdos létrehozási költséggel számolva ez azt jelenti, ahogy arra az mfor.hu cikke rámutat, hogy hosszú távon egy új MotoGP-s munkahely 72 millió forintjába kerül az államnak.

Tavaly átlagosan 16 millió forintot költött a kormány egy munkahely megteremtésére.

További részletek a Mérce cikkében olvashatók.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...