BEZÁR

Közösségi média

Ellentétes vírusintézkedések a debreceni piacokon

A használtcikkpiacon eltörölték a korosztályos időkorlátozásokat, az élelmiszerpiacokon ragaszkodnak hozzá.


Zsibogó

Lia

Néhány napja módosították a Debreceni Zsibogó – közismert nevén: Zsibi – látogatására vonatkozó szabályokat azzal a céllal, hogy elkerüljék a torlódásokat. Ezentúl nem érvényes az a rendelkezés, hogy egyszerre csak ötszázan tartózkodhatnak a használtcikkpiac területén, ahogy az sem, hogy a 65 évnél idősebbek csak 10 és 12 óra között látogathatják a Zsibit, ebben az idősávban azonban csak ők. A szájmaszk használata ellenben mindenki számára kötelező.


Zsibogó
Zsibogó – 2020. május 23.
Lia

A közterület-felügyelet által működtetett debreceni élelmiszerpiacokon is kötelező a szájat és az orrot egyaránt takaró alkalmatosság használata, ellenben ezeken a helyeken továbbra is érvényes a 65 év alattiak és felettiek különválasztására szolgáló idősáv, aminek eredményeként rendszeresen tumultuózus jeleneteknek lehetnek tanúi a piacokra – különösen a Nagypiacra – látogatók a váltás időpontjában.


piac - Nagypiac - koronavírus
Nagypiac – 2020. május 23.
SM

A másfél méteres távolságtartás többnyire sehol nem valósul meg.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...