BEZÁR

Közösségi média

A HÉT IDÉZETE

Papp László: „Ez is csak Budapestről szól”

„Miért van az, hogy amikor Budapest a balliberális politikai erők kezébe kerül, azonnal elkezdik kiélezni a főváros-vidék ellentétet?” Szokatlanul szólalt meg ma Debrecen polgármestere.

Papp László polgármester a saját közösségi oldalán leginkább örömteli eseményekről, ünnepi alkalmakról szokott beszámolni, nem feledvén megmutatni jelenlétét ezekben. Ma azonban egypolitikai üzenetét osztotta meg a Facebookon mindenféle konkrét hivatkozás, előzményismertetés nélkül.

Az egyik fővárossal, vagyis Budapesttel, pontosabban az ottani „balliberális politikai erőkkel” van gondja a debreceni polgármesternek, akik szerinte kiélezik „a főváros-vidék ellentétetet”:

Miért van az, hogy amikor Budapest a balliberális politikai erők kezébe kerül, azonnal elkezdik kiélezni a főváros-vidék ellentétet? Az elmúlt évtizedben egységesen fejlődött az ország: Budapest is és a vidék is. A kormány az EU-irányelvei alapján úgy osztotta szét az erőforrásokat, hogy a kevésbé fejlett régiók, így az Észak-Alföld többet, a fejlettebbek kevesebbet kaptak. De ez így normális. Nem is volt az elmúlt években konfliktus a vidéki nagyvárosok és a főváros között. Ehhez képest az új fővárosi vezetés már azon ügyeskedik, hogyan lehetne az ellentétek szításával lehúzni a vidéket.

Budapest fejlettsége az EU-átlag fölött van, Kelet- és Észak-Magyarországé pedig minden kimutatás szerint alatta. Akkor talán azt nem kell indokolni, hogy a fejlesztési forrásokat ezeknek a különbségeknek a megszüntetésére kell fordítani. Senkit ne tévesszen meg a fővárosi vezetés vidéki Magyarországért való aggodalma. Ez is csak Budapestről szól.

A további citátumok itt olvashatók: A HÉT IDÉZETE

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...