BEZÁR

Közösségi média

„Megint a szokásos áldozathibáztatás” – levelet írt a debreceni nagymama

Kisebb sérüléssel megúszta az unoka, akivel leszakadt egy mászóka a napokkal ezelőtt átadott, 1,5 milliárd forintos debreceni Sziget-kék játszótéren.

Az Európai Unió pénzéből épült, illetve átépített nagyerdei játszótérnek már a beharangozó sajtótájékoztatóját is kétszer tartották meg néhány hónap eltéréssel, ugyanannak a politikusi koreográfiának a keretében.


Ötholdas Pagony - Kósa Lajos
Kósa Lajos és Kósa Lajos meg a játszótéri látványtervek, játszótéri látványtervek
Facebook

Az építkezést sem sikerült befejezni a kivitelező Társ-95 Kft. munkásainak a megígért határidőkre. A magyarázkodásba belekeveredett Széles Diána (Fidesz) alpolgármester is.

Aztán Papp László (Fidesz) debreceni polgármester kétszer is átadta a végre elkészült Sziget-kék játszóteret: egyszer július utolsó, másodszor augusztus első napján. Mindkét eseményen aktívan jelen volt és szerepelt Széles Diána is.


Papp László - Sziget-kék
Papp László vasárnap és hétfőn
Facebook

Ám hamar jött a baj, leszakadt egy mászóka a vadonatúj játszótéren, könnyen megsérült egy kislány, a játszótér Facebook-oldala pedig másnap egy bejegyzést tett közzé, amelyben a nem rendeltetésszerű használatra panaszkodtak, a közösségi háló különböző bugyraiban pedig elkezdődött az áldozathibáztatás.


Sziget-kék – Debrecen, Nagyerdő – játszótér
A kijavításáig lezárták a mászókát
Lakossági kép

Voltak, akik azt követelték, hogy az összes játék alapos átvizsgálásáig azonnal zárassa be a polgármester a Sziget-kéket, nehogy súlyosabb baleset történjen. Ennek a kérésnek, felszólításnak Papp László azóta sem tett eleget.


Sziget-kék – Debrecen, Nagyerdő – játszótér
Hozzáértők szerint ez egy rendkívül alacsony színvonalú kivitelezés – Debrecen, Nagyerdő, Sziget-kék
Lakossági kép

A történtekről megjelent cikkünk után levelet írt a Debreciner szerkesztőségének a kislány nagymamája, aki hozzájárult sorainak közléséhez, de azt kérte, csak a monogramját hozzuk nyilvánosságra.

„Az én unokám alatt szakadt le a deszka a játszótéren. Teljesen rendeltetésszerűen használtuk. Ez megint a szokásos áldozathibáztatás. Most kisebb sérüléssel megúszta, és csak azért nem cirkuszoltam, mert nem akartam a gyereket jobban megijeszteni. A játszótér nemcsak balesetveszélyes, hanem átláthatatlan is. Rengeteg gyerek fog elveszni a szülő mellől.
Köszönöm, hogy megírták az esetet.
Üdvözlettel BÉ”

Bár a megnyitókról nagy terjedelemben, sok fotóval és videókkal, több alkalommal is beszámolt a közösségi hálón Papp László polgármester, Széles Diána alpolgármester, Debrecen hivatalos Facebook-oldala és az önkormányzati média is, a balesetről már egyik sem ejtett szót e cikkünk megjelenéséig.

Kapcsolódó írások:

4 és fél hónap után ismét megmutatták a sajtójuknak a látványterveket Debrecen vezetői

Rég el kellett volna készülnie, de még mindig építik a Sziget-kék játszóteret Debrecenben az Európai Unió támogatásából

Nem stimmel a debreceni alpolgármester magyarázata a Sziget-kék játszótér átadásának hónapok óta tartó csúszásáról

Kétszer is átadták ugyanazt a játszóteret Debrecenben

Leszakadt egy mászóka a napokkal ezelőtt átadott, 1,5 milliárd forintos debreceni Sziget-kék játszótéren

Azonnal zárják be az új nagyerdei játszóteret!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...