BEZÁR

Közösségi média

Visszautasít minden vádat és jogi lépéseket ígér Bordán Szabolcs, Derecske polgármestere

Ma oszlathatják fel a város képviselő-testületét.

Június 28-án, máig egyedüli sajtóorgánumként írtunk arról, hogy feloszlathatják Derecske képviselő-testületét. Az erről szóló napirendi pontot is tárgyaló testületi ülést ma, június 30-án 13 órától tartják a derecskei közös önkormányzati hivatalban. Az előterjesztést három független (Békésiné Kiss Gabriella, Luxeder Endre és Porkoláb Gyula) és két Fidesz színeiben mandátumot szerzett képviselő (Kiss Csaba és Zsákai Ildikó) nyújtotta be nem sokkal azt követően, hogy Bordán Szabolcs (Fidesz) polgármester felmentette a város addigi jegyzőjét. Mivel a testület a polgármesterrel együtt kilenc tagot számlál, amennyiben a kezdeményezők megszavazzák a saját javaslatukat, feloszlik a város vezető szerve, és időközi önkormányzati választást kell kiírni.

Derecske
Bordán Szabolcs
Facebook

„A korrupciógyanús ügyek, a képviselői munka akadályozása, a korrekt információáramlás, az együttműködés hajlandóságának hiánya, a tisztességtelen, arrogáns magatartás a képviselők és egyéb tisztségviselők felé, a polgármester akaratának elérése miatt megtévesztő magatartás tanúsítása és hiányos információ adása, a Hivatal, az intézmények és az Önkormányzat egésze működésének hátráltatása, veszélyeztetése merült fel, ami jövőbeni kivizsgálandó feladatokat ad” – olvasható az előterjesztés mellékletében.

A polgármester szerint rágalmazás történt

Bordán Szabolcs polgármester érdeklődésünkre válaszolva a Debrecinernek küldött levelében tegnap este reagált az oszlatást kezdeményező képviselők állításaira. Közölte, minden alaptalan vádat visszautasít és kikér magának. „Visszautasítom a rágalmakat és természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket. Semmilyen bizonyítékkal nem tudtak szolgálni a mai napig sem” – fogalmazott.

szerk - Debreciner 3 éves
Rajtad múlik (Kattints a képre!)
debreciner.hu

A polgármester közölte, az ellenzéki képviselők eddig 95 százalékban támogattak minden tárgyi előterjesztést, csak az ő személyét érintő kérdéskörökben voltak nézeteltéréseik.

Bordán Szabolcs azt is írta cikkünkre reagálva, hogy Zsákai Ildikó sosem volt a Fidesz tagja, Kiss Csaba pártból történő kizárása pedig folyamatban van „méltatlanság és egyéb előzmények” miatt. (A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint 2019-ben mindkét képviselő a Fidesz színeiben szerzett mandátumot, párttagságukra vonatkozó állítást a június 28-i cikkünkben nem tettünk.)

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...