BEZÁR

Közösségi média

NASS

„Tiszacsegén még van kiwis Piroska” – Hallgassák Gidnim’Rém hajnali ukulelézését!

Hamarosan Lovasi András pécsi stúdiójában rögzítheti számait a debreceni Urbán Bence.


Urbán Bence - Gidnim’Rém
Urbán Bence – Gidnim’Rém
YouTube

Még 2019-ben sikerült belebotlanom, vagyis inkább keresztülgyalogolnom a debreceni Gidnim’Rém egyik dalszövegén. Urbán Bence zenei projektjének egyik – sajnos máig tartó – érdekessége, hogy habár a helyi zenei élet egyik legfigyelemreméltóbb jelensége, viszonylag ismeretlen a szélesebb közönség előtt. Ezen a helyzeten radikálisan az sem változtatott, hogy Gidnim’Rém egy szegedi verseny megnyerését követően idén októberben a Hangszeresek Országos Szövetsége által rendezett Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében lépett fel a budapesti A38 hajón.

December 16-án a kilincsfilm nevű Youtube-csatornán debütált Gidnim’Rém 2019-es Purgatórium című számának akusztikus előadása. A klipet a szlovák határ menti Bódvaszilason rögzítették a hajnali órákban. „Felkelni 4-kor eljátszani a hidegben egyszálukulelével egy többnyire elektronikus dalt a Bódvaszilas Sessions keretein belül? Jesz pliz” – árult el némi háttérinfót a felvételről Urbán a projekt Facebook-oldalán.

Lovasinál veheti fel a számait

November 30-án derült ki, hogy 376 jelentkező közül 13 másik előadó mellett Gidnim’Rém is nyert Lovasi András stúdiópályázatán, így 3 napon keresztül ingyen használhatja a pécsi LA Gardens Studiót a zenéi professzionális körülmények közötti rögzítésére. Legutóbbi, Csőr című albumát ide kattintva lehet meghallgatni.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...