BEZÁR

Közösségi média

Szerinted mit jelent a karácsony? – Interjú Luluval

Lulu másfél éves törpetacskó. Ez lesz a második karácsonya. Minden évben kapott valamit. Az ő kedves, önzetlen szempontjából igyekszünk körüljárni, hogy mit is jelent pontosan a karácsony – neki, egy kiskutyának.


Lulu
Lulu
Nyikos Mónika

Lulu, szerinted mit jelent a karácsony?

Nekem igazából semmit. Fogalmam sincs, hogy mit jelent a karácsony. Mesélj róla!

Tudod, a karácsony a szeretet ünnepe…

SZERETET! Ó, ezt már értem! Szeretlek! (durva arconnyalogatás) Igazából egy csomó mindenkit szeretek. Márkot is szeretem. Az ismerőseiteket is szeretem. Alapvetően azt hiszem, mindenkit szeretek! Bár nem mindenki érti ezt. Mert néha ugatva mondom másoknak – alkalmanként idegeneknek is –, hogy: SZERETLEK! SZERETLEK! SZERETLEK! Ők meg azt hiszik, csak ugatok, oda sem jönnek hozzám viszontszeretni. Pedig ha odajönnének, én megmutatnám nekik, hogy hogyan kell kifejezni a szeretetet.

Az emberek ilyenkor ajándékokkal fejezik ki a szeretetet…

Ajándékokkal? Minek? Én kapok játékokat folyamatosan. Azt mondod, karácsony mindig akkor van, amikor tönkre teszek egyet? Merthogy akkor kapok újat. Ez esetben igen gyakran van karácsony… Bár nekem az a gyanúm, ti azért vesztek nekem játékot, hogy ne a fotel karfáját rágjam. Félre értés ne essék, szeretem a játékokat és örülök is nekik, de szerintem buták vagytok, ha ezzel akarjátok kifejezni a szeretet. Szomorú lennék, ha csak akkor szeretnétek, amikor játékot kaptok. Nem akarom ismételni magam, de szerintem olyankor a fotel karfáját szeretitek…

Az emberek ilyenkor meglátogatják egymást…

Nagyon helyesen teszik! Én is szeretek mászkálni meg látogatni. Ahová megyünk, ott engem mindig mindenki nagyon szeret. Én is őket. Bár azt mondják, néha túlzásokba esem. Azt mondod, karácsonykor még jobban túltolhatom a körbeugrálást, farokcsóválást, nyalogatást, játékra hívást? Ez tetszik! Na, de megint csak feleslegesnek találom, hogy a karácsony azért legyen, hogy csak ilyenkor tehessem mindezt. Én 0-24-ben szeretek és fejezem ki a szeretetemet mindennap, mindenki felé. Elvárnád tőlem, hogy csak néhány napra korlátozzam mindezt? Mégis miért? Ez is butaságnak tűnik… Ha tehetném, én minden nap mennék mindenfelé. Tudom, hogy ti visztek magatokkal, ha mentek, de nem mehetnénk gyakrabban?

Úgy látom, kezded érteni, térjünk vissza az első kérdésre: Lulu, neked mit jelent a karácsony?

Nekem még mindig nem sokat, de van benne sok jó dolog. Nálam mindig karácsony van, mindig ugyanannyira szeretek mindent és mindenkit. Nekünk kutyáknak nincs is szükségünk karácsonyra. Szerintem inkább nektek van. Azért, mert egész évben mindig azt mondjátok, nincs idő semmire. Hazamenni vagy átmenni a barátaitokhoz. Szerintem karácsonykor tudtok erre időt szánni, és ez jó. Az is jó, hogy próbáljátok kifejezni a szereteteket ajándékokkal. Ezt feleslegesnek érzem. Tudom, hogyha szükségetek van valamire, azt úgyis megszerzitek, mint nekem a játékokat. Szerintem tegyétek azt, amit én, ugráljátok körbe a másikat, és legyetek hálásak érte. Lehet, hogy néha nem látszik, de minden egyes nap minden pillanatában örülök neki, hogy velem vagytok. Még akkor is, ha csak a fürdőből jöttök ki, örülök neki, hogy újra együtt vagyunk. Ha kérhetnék valamit karácsonyra, én nem játékot kérnék, meg jutifalatot, hanem a lehető legtöbb időt veletek együtt…

Kérjük, olvassa el a többi karácsonyi mesénket is! Békét, szeretetet, egészséget kíván mindenkinek a Debreciner csapata!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...