BEZÁR

Közösségi média

Legyőztük a koronavírus-járványt Debrecen polgármestere szerint, de a hivatalos adatok azt mutatják: felívelőben az újabb hullám

Hetek óta exponenciálisan nő az új fertőzöttek száma.

Augusztus 15. és 21. között rendezik az idei Debreceni Virágkarnevált. A Főnix Rendezvényszervező Kft. augusztus 5-én tette közzé a rendezvény műsorfüzetét a karnevál honlapján. Többek között Papp Lászlótól (Fidesz), Debrecen polgármesterétől is közöltek egy felvezető köszöntő szöveget, ebben olvasható a következő mondat: „A koronavírus-járványt legyőzve 2022-ben ismét teljes pompájában élvezhetjük ikonikus fesztiválunkat”.

virágkarnevál - Papp László

debreceniviragkarneval.hu

Érdekes kérdés lehet, hogy mikor fogalmazta meg a városvezető a fenti gondolatot. Ha az elmúlt napokban, akkor az annak fényében különös, hogy június 22. óta hétről hétre folyamatosan emelkedik az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Akkor egy hét alatt 37 hajdú-bihari esetről számolt be a kormányzati tájékoztató honlap, legutóbb augusztus 3-án pedig már 1027 új esetet közöltek, ami átlagosan napi 147 fertőzöttet jelent a közlést megelőző héten. Nagyjából ezen a szinten mozogtak az esetszámok idén március végén is, akkor pedig még érvényben volt a kormány javaslatára az Országgyűlés által elrendelt koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet.

!function(){„use strict”;window.addEventListener(„message”,(function(e){if(void 0!==e.data[„datawrapper-height”>){var t=document.querySelectorAll(„iframe”);for(var a in e.data[„datawrapper-height”>)for(var r=0;r[a]+”px”}}}))}();

A fenti grafikonon is látványosan kirajzolódó trend szerint azonban jelenleg exponenciálisan nő az új fertőzöttek száma, tehát várhatóan a holnapi, augusztus 10-i közlésében a múlt hetinél is magasabb számot fog közölni a kormány.

Megkérdeztük Papp Lászlót levélben, mire alapozza, hogy „legyőztük” a koronavírus-járványt. Amennyiben válaszol, cikkünket frissítjük.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...