BEZÁR

Közösségi média

Hivatali visszaélés és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoz a rendőrség Tiszacsegén

Ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást – forrásaink szerint – a Fekete Gergő polgármesterségének ideje alatt történt esetekkel kapcsolatban. Úgy tudjuk, hogy több száz tonnányi építési törmeléket és lakossági hulladékot gyújtottak meg, majd ástak el a helyi temető melletti területen. Fekete nem kívánt nyilatkozni az ügyben.


Tiszacsege
A tiszacsegei temető és környéke
Google Map

December 3-án szerkesztőségünk egy olvasói levelet kapott azzal kapcsolatban, hogy a Debreceni Járási Ügyészség – az email szerzője szerint – nyomozást rendelt el Fekete Gergő (független), Tiszacsege volt polgármestere ellen hivatali visszaélés miatt, valamint azért, mert polgármestersége alatt – szintén a levél állítása szerint – 100 tonna veszélyes hulladékot földeltetett el Tiszacsege területén. Az üggyel kapcsolatban azonnal felvettük a kapcsolatot a Debreceni Járási Ügyészséggel, ami arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Tiszacsege kapcsán valóban zajlik egy nyomozás. Az ügyészség levele szerint gyanúsítottat még nem hallgattak ki, az eljárás jelenleg a felderítési szakaszban van.

ÉRDEKEL, MI TÖRTÉNIK ITT?
Ha kéred heti hírlevelünket, akkor olyan – helyi – információkra hívjuk fel a figyelmedet, amiket mások nem mutatnak meg neked.

További részletekért a nyomozással kapcsolatban illetékes Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, ahonnan december 8-án kaptunk válaszokat. Ezekből az derült ki, hogy valójában nem az október 18-ai időközi választáson alulmaradt Fekete Gergő, hanem ismeretlen tettes ellen nyomoznak: a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés, a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság pedig hulladékgazdálkodás rendje megsértésének gyanúja miatt.

Szeli Zoltánt (független), Tiszacsege jelenlegi polgármesterét még december 3-án sikerült telefonon elérnünk. A Debrecinert Szeli arról tájékoztatta, hogy a nyomozást kiváltó feljelentéseket nem az önkormányzat tette meg, nem is rendelkeznek konkrét információkkal az esetekről.

Egész nyáron hordták a hulladékot, majd meggyújtották és elásták

Egy neve elhallgatását kérő tiszacsegei forrásunktól úgy értesültünk, hogy idén nyáron hónapokon keresztül hordtak a helyi temető melletti területre összesen nagyságrendileg 500 tonna építési törmeléket és lakossági hulladékot. Ezeket a forrásunk szerint szeptember közepén önkormányzati dolgozók gyújtották meg. Az illegálisan lerakott szemét ezt követően két napig égett, utána egy markológép a megmaradt hulladékot elásta, betemette. A forrásunk meglátása szerint az egész cselekménysor nagy fokú szervezettségre utal, ezért ő kizártnak tartja, hogy a volt polgármester nem tudott róla. A körbeárkolt területet még korábban sorompóval zárták le, arra pedig lakatot helyeztek: ezt valaki kinyitotta és beengedte a teherautókat, majd a markológépet is – állítja forrásunk.

December 9-én sikerült felvennünk a kapcsolatot Fekete Gergő volt polgármesterrel is, ő azonban nem kívánt az ügyben nyilatkozni, sőt a Debrecinernek küldött levelében azt írta: „a cikkükben a nevem ne szerepeljen, nem járulok hozzá”.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...