BEZÁR

Közösségi média

Hajdúnánás egyik fideszes alpolgármestere szerint a Debreciner cikkei miatt nehéz együttműködniük a helyi ellenzékkel

Nagyné Legény Ildikó sérelmezi, hogy nem írunk a város fejlesztéseiről. Az elmúlt években több alkalommal is kértünk interjút Szólláth Tibor polgármestertől a város fejlesztéseivel kapcsolatban, de egyik kérelmünket sem fogadta el.


Debreciner - egy százalék
Kattints a képre!
debreciner.hu

Május 11-én a Hajdúnánási Televízió stúdiójában vitatkozott egymással Nagyné Legény Ildikó (Fidesz), a város egyik alpolgármestere és Bódi Judit (MSZP), a helyi ellenzéki összefogás frakcióvezetője. A fő téma Török István ellenzéki alpolgármester menesztése volt, amelyről korábban mi is beszámoltunk.

Nagyné Legény Ildikó a vita során több alkalommal is szóba hozta a Debrecinert, név szerint említve szerkesztőségünk munkatársát, Polgár Tóth Tamást. Az alpolgármester azt sérelmezte, hogy – szerinte – nem keltik a város jó hírnevét a Debrecinerben publikált, hajdúnánási ügyekkel foglalkozó cikkek. „Én már egy picit ezt unom, hogy folyamatosan Hajdúnánás úgy van a középpontban. Tele vagyunk fejlesztésekkel, jó dolgokkal, olyan rendezvényekkel, amikre büszkék lehetünk, amik a hagyományainkat ápolják, a gyerekeinket mutatjuk be rajtuk, és nem ez van. Elmegyünk egy másik városba, és akkor ó, mi van nálatok Hajdúnánáson, hogy ezt kell olvasni. És ez szerintem baj” – fogalmazott, majd megjegyezte, addig furcsának találja, hogy az ellenzék kompromisszumos megoldásokra vár a helyi politikában, amíg „ilyenekről kell, hogy beszéljünk”.


Nagyné Legény Ildikó
Nagyné Legény Ildikó
YouTube

Erre a gondolatmenetre később ugyancsak ráerősített. Mint mondta, ő kész arra, hogy együttműködjön az ellenzékkel, de „amíg címlapon leszünk, legtöbbször az ellenzéki sajtóban, addig azért nehéz lesz”.

Itt jegyezzük meg: a Debreciner pártoktól független újság, működésünkre, az itt megjelent anyagokra, a szerkesztési elveinkre és gyakorlatunkra semmilyen ráhatással nincsenek se országos, se helyi politikai aktorok, pártok vagy politikusok.


Hajdúnánás
Hajdúnánás
Polgár Tóth Tamás

Érdemesnek tartjuk felidézni, hogy még 2020-ban két alkalommal is kértünk interjút Szólláth Tibor (Fidesz) polgármestertől, hogy az elmúlt években végrehajtott és a következő időszakra tervezett hajdúnánási fejlesztésekről kérdezzük őt. A polgármester sajtósa mindkét kérelmünkre azt reagálta, hogy írásban küldjük el a kérdéseinket. Mi ezt mindkétszer megtettük, Szólláth azonban egyik alkalommal sem válaszolt. Ennek ellenére 2020 augusztusában tudósítottunk a Hajdúnánás 2030-ig tartó fejlesztési tervét ismertető lakossági fórumról is. Ezt a cikkünket ide kattintva olvashatják.

Természetesen a Debreciner kész beszámolni a hajdúnánási városvezetés fejlesztéspolitikájáról, ezért május 12-én ismét interjút kértünk a témában Szólláth Tibortól.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...