BEZÁR

Közösségi média

Fegyverrel és lőszerrel való visszaélés történhetett a Debreceni Egyetemen

A Műszaki Kar HÖK-elnöke a dékánra hivatkozva arról ír, hogy ebben az évben több bűncselekményre is volt már példa a felsőoktatási intézményben. FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után törölték a levelet a kari HÖK Facebook-oldaláról.

Bihari Máté, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Hallgatói Önkormányzat elnöke ma, június 2-én a kari HÖK Facebook-oldalán tudatta a hallgatókkal, hogy Husi Géza dékán tájékoztatta őt: az elmúlt időszakban nőtt a fegyelmi vétségek száma, az esetek egy része pedig nem csupán szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek számít.


Debreceni Egyetem műszaki kar

Facebook

„Ebben az évben volt már példa hivatalos dokumentum hamisítására, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakos megnyilvánulásra, lőszerrel való visszaélésre, fegyverrel való visszaélés gyanújára, számonkérések alkalmával csalással történő előnyszerzés kísérletére és előnyszerzésre, valótlan állítások tényként való bemutatására és abból előnyszerzésre” – sorolta Bihari Máté, majd arra kérte a hallgatókat, hogy tartózkodjanak a hasonló cselekedetektől, mivel a kar vezetése minden ilyen ügyet kivizsgál, és a bűncselekményekről vagy az annak látszó történésekről tájékoztatja a rendőrséget. Hozzátette, a bűncselekménynek nem számító fegyelmi vétségek akár a hallgató jogviszonyának megszüntetésével is járhatnak.

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Kérem minden hallgatótársamat, hogy legyen figyelemmel embertársai testi és lelki épségére, valamint kérlek benneteket, tartsátok be a fent említett szervek által meghatározott szabályokat a békés együttműködés érdekében” – zárul a kari HÖK-elnök június 1-i keltezésű levele.

A történtekkel kapcsolatban kerestük a Debreceni Egyetem sajtóközpontját. Amint válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS:

A Debreceni Egyetem sajtóközpontja egyelőre nem reagált a megkeresésünkre, de a Műszaki Kar Hallgatói Önkormányzatának Facebook-oldaláról időközben eltávolították a bejegyzést.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...