BEZÁR

Közösségi média

SZÉLJEGYZET

Azzal dicsekednek, hogy egyre több a nyomorult ember?

Maradt-e még ép elme a városházán? Pontosabban a városvezetők népes táborában és az őket alázattal kiszolgáló kommunikációs szakemberek sokaságában.


Papp László - Kósa Lajos - népkonyha

Facebook

Az önkormányzati média örömünnepként számolt be arról, hogy Nőtt és tovább nő a népkonyhai osztópontok száma Debrecenben, az eseményt nagyban megemelte, hogy személyes jelenlétével sorakozott fel a sikerhez Papp László polgármester és Kósa Lajos országgyűlési képviselő, korábbi polgármester. Döbbenet!

És videóztatják, fotóztatják magukat a nyomorúság alkalmából.

A mostani „örvendetes” hír az, hogy újabb hat helyszínen alakítottak ki népkonyhát Debrecenben, és további tizenhatot terveznek még. Szerintem meg az lenne az ünnepelendő tény, ha hat népkonyhát kellene megszüntetni, mert már nincs rájuk igény.

És megdöbbentő látvánnyal szolgálnak azok a fotósorozatok is a közösségi hálón, amiken a rendkívül jól öltözött polgármester, alpolgármester úr és/vagy alpolgármester asszony, önkormányzati képviselő a vezérfrakcióból nejlon zacskóban nyújt át – mások adományaiból összerakott – élelmiszerpakkot kitérdepelt mackónadrágú, lógó pulóveres, széttaposott ócska cipőkben ácsorgó embereknek az otthonuk bejáratánál. És a fotós kamerájába belemosolyog a politikus, a nejlonzacskót átvevő meg csak néz, mert nyilván szóltak neki, hogy oda nézzen. És a közpénzen működő önkormányzati jóhírmédia nap mint nap arról számol be büszkélkedve, hogy ennyi segélycsomagot soha korábban nem osztottak ki a debrecenieknek.

És hogy el ne felejtsük, ott, ahol újabb hat népkonyhát ünnepel a mostani polgármester és az elődje, mert szükség van rá, mert egyre több a mérhetetlenül elszegényedett ember, ott, abban a városban már 22 (huszonkét) év óta van folyamatosan hatalmon az a politikai erő, ami már 10 (tíz) éve irányítja az országot is.

Nem én mondom, hogy egyre nagyobb a szegénység. Ők mondják, mutatják.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...