BEZÁR

Közösségi média

Ajándékcsomagokat adományoztak a Debreceni Ítélőtábla dolgozói a város rászoruló családjainak

Balla Lajos szerint a járvány és a védekezés szétszakította a családokat, ők pedig szeretnének tenni valamit azért, hogy így se érezzék magukat egyedül. Széles Diána alpolgármester szerint nem csak szlogenekben él a városi összefogás. A sajtótájékoztatóként meghirdetett eseményen nem volt módunk kérdést feltenni.


Széles Diána - Debreceni Ítélőtábla
Balla Lajos, Széles Diána és Oláh István
Polgár Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót hirdetett december 15-re a Debreceni Ítélőtábla az intézmény épületének aulájába. Az eseményen az Ítélőtábla dolgozói által adományozott tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat és könyveket tartalmazó csomagokat Balla Lajos elnök Széles Diána (Fidesz) szociális ügyekért is felelős alpolgármester jelenlétében adta át Oláh István református lelkésznek. A rendezvényen szigorú járványvédelmi szabályok betartása mellett vehettek részt a sajtó munkatársai: a bejáratnál történő kézfertőtlenítést és lázmérést követően gumikesztyűket osztottak a szervezők, valamint megkértek mindenkit a 1,5-2 méteres védőtávolság tartására.

Balla Lajos a tájékoztatón elmondta, hogy feladatuknak érzik a társadalmi szerepvállalást, a mostani akciójukkal pedig szerettek volna kedveskedni a debreceni családoknak egy olyan időszakban, amikor a helyi közösségeket szétszakította a járvány és az ellene való védekezés. Az ítélőtábla elnöke arról beszélt, szeretnének tenni valamit azért, hogy a családok ne érezzék magukat egyedül.


Széles Diána - Debreceni Ítélőtábla

Polgár Tóth Tamás

Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke azzal kezdte a beszédét, hogy akkora az összefogás a debreceniek között, hogy szinte már nem tudnak minden ilyen átadáson részt venni. „Nemcsak szlogenekben él az összefogás Debrecenért, hanem az egyházi, gazdasági, hivatali, hatósági vonalon is” – fogalmazott az alpolgármester. A politikus leszögezte: minden adománynak van helye, mindent örömmel fogadnak. Mint mondta, a korábbi évekhez képest idén sokkal több egyedül élő nyugdíjas kér segítséget az önkormányzattól.

Oláh István lelkész arról beszélt, hogy különleges a helyszín, hiszen itt sok olyan ember ügyét tárgyalják, akik „szeretetlenségből” vagy önzőségből cselekedtek, miközben az ajándékozással ők a szeretetet szeretnék képviselni, valamint megmutatni, hogy milyen az önzetlen cselekedet.


Széles Diána - Debreceni Ítélőtábla

Polgár Tóth Tamás

Habár az eseményt sajtótájékoztatóként hirdették meg, hiába szerettünk volna, egyetlen kérdést sem tehettünk fel az elhangzottakkal kapcsolatban.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...