BEZÁR

Közösségi média

A tisztelgő egység is Budapestről érkezett Novák Katalin debreceni üdvözléséhez

A keleti országhatár védelméről tájékozódott június 22-én Novák Katalin köztársasági elnök, akit katonai tiszteletadás mellett fogadtak a debreceni Kossuth-laktanyában – adta hírül az MTI.


Novák Katalin
A budapesti helyőrség részét képező 32. Nemzeti Honvéd Díszegység debreceni díszmenete
YouTube

A hírügynökségi tudósítás szerint Novák Katalin (aki a Magyar Honvédség főparancsnoka is) Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kun-Szabó István főhadsegéd társaságában jelentést hallgatott meg a Magyar Honvédség Észak-keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezetési pontján.


Novák Katalin

facebook.com/novak.katalin.official

Novák Katalin a közösségi oldalán így írt
az esemény kapcsán: „A hadsereg főparancsnokaként felelős vagyok a magyar emberek biztonságáért is. Különösen most, amikor háború van a közvetlen szomszédságunkban. Ezért ma az ország legérzékenyebb – az Ukrajnával határos észak-keleti – határszakaszát és az ott állomásozó katonákat látogattam meg. Meggyőződhettem katonáink felkészültségéről, illetve a magyar haderőfejlesztés mára kézzel fogható eredményeiről. Itthon és külföldön is mindent megteszünk a béke érdekében. Közben viszont fel vagyunk készülve minden olyan helyzetre, amely a magyar emberek biztonságát veszélyeztetheti. Köszönöm a magyar katonák munkáját és családjaik helytállását.”


Novák Katalin

facebook.com/novak.katalin.official

A köztársasági elnök Facebook-oldalán közzé tett fotókból és az állami televízió híradójának tudósításából is látható, hogy Novák Katalinnak a katonai tiszteletadást nem a debreceni Kossuth-laktanyában szolgáló honvédek prezentálták, hanem a díszelgő egység is Budapestről érkezett (az
MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység).

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...