BEZÁR

Közösségi média

Minket nem fenyeget, hogy korlátozzák egyes termékek megvásárolható mennyiségét – Szólláth Tibor szerint

Rögtön találtunk egy debreceni élelmiszerboltot, ahol már több mint egy hónapja korlátozzák egyes árstopos termékek megvásárolható mennyiségét.

Május 16-án Szólláth Tibor (Fidesz), Hajdúnánás polgármestere, a Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei elnöke volt a debreceni önkormányzati televízió Esti Közelkép című műsorának az egyik vendége.

A politikus-biogazdát megyei NAK-elnöki minőségében kérdezte a DTV munkatársa. A beszélgetés vége felé Vojtkó Ferenc műsorvezető szóba hozta, hogy az Ukrajnában zajló háború az elemzések szerint élelmiszerválságot okozhat. Erre Szólláth Tibor az alábbi gondolatmenettel reagált:

„Hogyha valaki egy pár éve azt mondta volna nekünk, hogy a világ fejlettebbnek gondolt részén, mondjuk Franciaországban, Németországban, Hollandiában korlátozzák a megvásárolható étolajnak vagy egyéb termékeknek a mennyiségét, vagy éppen üres polcokat látni, akkor ezen mosolyogtunk volna. Szerencsére minket ez nem fenyeget, én azt gondolom. Magyarország képes jelentős mértékben ellátni, sőt azt gondolom, tartalékaink is vannak” – fogalmazott.


Debreciner - egy százalék
Kattints a képre!
debreciner.hu

Már eddig is korlátozták több bolthálózatnál

Szólláth Tibor megállapítása egy tekintetben mindenképpen helytálló: nem fenyegeti Magyarországot az a veszély, hogy egyes élelmiszerek megvásárolható mennyiségét korlátozzák – ez ugyanis már régen megtörtént és jelenleg is fennáll. Bizonyára olvasóink között is számosan vannak, akik egy-egy bevásárlás közben olyan táblákba botlanak, amelyek szerint a maximált hatósági árral ellátott termékekből (ilyen a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirkefarhát és a 2,8 százalékos tehéntej) csak egy bizonyos mennyiséget lehet megvásárolni.


árstop
Meglehet, Szólláth Tibor nem szokott olyan üzletekben járni, ahol korlátozzák az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét
Polgár Tóth Tamás

árstop

Polgár Tóth Tamás

A Szólláth Tiborral készített beszélgetést május 17-én töltötték fel a DTV Youtube-csatornájára. Ezen a napon próbából besétáltunk egy debreceni élelmiszerboltba, ahol több olyan terméket is találtunk, amelyből csak korlátozottan lehet vásárolni. Többek között ilyen a megyei NAK-elnök által említett étolaj is, az erre vonatkozó mennyiségi limitet a kihelyezett tábla szerint április 12-én, tehát több mint egy hónappal Szólláth mondatait megelőzően vezették be. Az üzletlánc indoklása szerint a lépésre a vásárlók további biztonságos és folyamatos áruellátása érdekében volt szükség.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...