BEZÁR

Közösségi média

800

Hogy tudtatok bízni?

Megalakult az új kormány, és a jóérzésű embernek az jut eszébe látva a kormány tagjait és felelősségi köreiket, hogy: kecskére a káposztát, szinte minden szinten! Letelepedési kötvényesre a nemzetbiztonságot, kastélytulajdonosra az építésügyet, saját beszállítóra a honvédelmet, biztonsági őrre az egészségügyet…

Mottó: Én azt gondolom, hogy mára Magyarország már tényleg a politikus bűnözők Mekkája lett. A nép pedig sunyin dörgölődzik hozzájuk. No, nem mindenki, csak akikben nagyobb a szerzésvágy, mint az erkölcs. A tények pedig azt mutatják, hogy többen vannak azok, akikben nagyobb a szerzésvágy, mint az erkölcs, ebből kifolyólag a sunyi jelző is megállja a helyét. (szerző)

Megalakult az ötödik Orbán-kormány. Újabb négy évig a mindenható Szentatya sugárzó akaratából a magyar nép egyharmadának döntése alapján kétharmados felhatalmazással szinte bármit megtehetnek Magyarországgal. A központosított korrupt hatalom újabb négy évet kapott, hogy rombolja a magyarok agysejtjeit, állandó feszültséget teremtsen közöttük, elérje, hogy mindenki ragaszkodjon a munkájához és legyen teljesen lojális egy párthoz és annak szatellit megfelelőjéhez is, amelyik elradírozza az állam és az egyház mezsgyéjét.


Orbán Viktor - kormány

facebook.com/orbanviktor

Miért vesztett az ellenzék, amelyik bízott az összefogás erejében? – szokták megkérdezni a régi-új politikusokat. Még tanulják a választ. Én is adok egy listát, aztán majd lehet kritizálni:

a.) A magyarok nem szerbek. Nekünk nincs egy igazi Szrgya Popovicsunk.

b.) Az előválasztás során kijátszották a kártyáikat, a Fidesznek volt ideje felkészülni belőlük.

c.) Hiába volt hat párt meg a Márki-Zay, meg minden a kampányforrások itt is zavarossá váltak, de legalábbis ki-ki alapon adódtak össze.

d.) Bár azt mondták, a nép választ ellenzéki jelölteket, végül is ők mutyizták le egymás között, hogy kikből lehet választani, amit jól visszaigazol a jelenlegi parlament ellenzéki oldalán lévők pártok összetétele.

e.) Végül is tényleg Gyurcsány irányított. Már az előválasztás hozott olyan fordulatokat, amiknek az lett a vége, hogy Dobrev Klárának és Jakab Péternek eleve buknia kellett, Karácsony Gergelynek visszalépnie, és a nagypolitikába keveredett Márki-Zay Péternek pedig az amerikai aljas törtető kampányt bemutatva, győznie kellett. (Bűnbaknak, nevetség tárgyának így is jó lett, mert külsős.)

f.) Az ellenzéknek nem volt egységes médiaplatformja, tegyük hozzá, direkt szerintem. Meg akarták tartani a saját arcukat. Sikerült. És buktak vele kifelé, bár – és szerintem ez a lényeg számukra – a parlamentbe ott ülhetnek pénzért, bábuként, biodíszletként. Nekik ez megfelel.

g.) Márki-Zayt egy botcsinálta sajtófőnök – a maga hiányosságai miatt is – alkalmatlan volt vezetni, beszédeit, interjúit kontroll alatt tartani. Külön érdekesség, hogy a tragikus körülmények között elhunyt cserdi polgármesterrel riportokat készítő újságíró – aki talán már akkor is Gyurcsány embere lehetett – kapta ezt a durván kemény feladatot. Profibb kellett volna, hacsak nem az volt a cél, hogy Márki-Zay belső munkája legyen nyitott könyv, például a DK előtt.

h.) A valódi választás során a pártkatonákkal megtűzdelt, saját arcukat el nem vesztő pártokat még csak-csak összehozta a sors és az egyébként megosztó Márki-Zay személyisége, de sokat vesztettek népszerűségben. Amiért Márki-Zayt széttapsolták volna Amerikában, az aljas Fidesz-propaganda még az ellenzék egy részével is elhitette, hogy fúj, de milyen szemét az az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki úgy nyilatkozik a népről, hogy trágyával etetik őket. A tűagyú, sokévnyi agymosás által primitívvé tett magyarokat csak az érdekelte, hogy trágyával etetett gombáknak nézik őket. Ciki, de a hasonlat tényleg nagyon ült, bár nem volt kifizetődő, az biztos.

i.) Márki-Zay sok lett. Könnyen be lehetett húzni a csőbe, mert sokat beszélt, ellenpólus hős akart lenni, és nem voltak egységes, előre megformált politikus mondatai. A civil őszinteségét fideszes törpetudósító potentátok szedték darabokra és dobták az ékegyszerű smile-reklámokkal együtt a jól megetetett, zömében sunyi nép közé. (Bezzeg ezt megették! Szó nélkül.)

j.) Nem volt, nem is lehetett jó válasza az ellenzéknek a Fidesz cirkuszára, amikor is igen sok pénzt szórt a népnek a választás előtt. Nem írom le kiknek és mennyit. Olvassanak utána. Bizony a szavazatvásárlás legális kormányzati módját látom ebben, de akár a Fidesz egész 2022-es – egyébiránt nagyon, de nagyon primitív – kampányában.

k.) Orbánnak jól jött az orosz-ukrán háborús konfliktus, ami háborúvá vált. Most kénytelen vagyok megvédeni Orbánia népét, de tény, hogy háborús válsághelyzetben a tömeg jobban ragaszkodik a stabilitást megtestesítő kormányhoz, mint hisz egy nagypofájú ellenzékben, akik egyébként éppen a hatalom megszerzésére készülnek, és nem tudjuk, hogy mire képesek együtt, ha külön-külön nullák voltak leváltani Orbánékat.

Márki-Zay nem olyan rettenetesen hibás ebben az ő kis háborús retorikájával, de még az ellenzék parlamentbe juttatott tagjainak is könnyebb rámutogatni, mint elismerni: Orbán népe buta. Orbán goebbelsi propagandája működik.

Mert a nép szent.

Hogy tudtatok bízni Orbánban annyi nyilvánvaló kormányzati aljasság után? Ma sem értem. Ehhez kevés azt mondani, hogy mert az ellenzék nem ért semmit. Ehhez az kellett, hogy a nép törleszkedjen egy erőszakos hatalomhoz, amelyik durván szétverte a demokráciát, fullra felgazdagodott, eladósította az országot, de dobott a lebutított néptömegeknek cupákokat. Elég sokat. Pláne a végére.

Most éppen erodálódik az ellopott közpénz. A háborús helyzet és az infláció eltünteti a nyomokat. Koronavírus-teszteket is annyit adunk másoknak ingyen, amennyit nem szégyellünk és már stimmel is az elszámolás, például. Minden feledésbe merül..

Megalakult az új kormány, és a jóérzésű embernek az jut eszébe látva a kormány tagjait és felelősségi köreiket, hogy: kecskére a káposztát, szinte minden szinten! Letelepedési kötvényesre a nemzetbiztonságot, kastélytulajdonosra az építésügyet, saját beszállítóra a honvédelmet, biztonsági őrre az egészségügyet..

Most, hogy győztek, megint ömleni fog a magyar közpénz külföldre. Vajon, miért?

Vajon mi lesz, ha megbuktatják saját magukat? A fasisztákat kik szokták követni?

Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok! Ezt akartátok!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...