BEZÁR

Közösségi média

800

Retorikák választás előtt

Ennyi hatalom és uralom egy angyalból is Döbrögit csinálna.


Orbán Viktor
Orbán Viktor
facebook.com/orbanviktor

Mottó: Ha valakit a szavaiddal akarsz terelgetni, akkor lehet, hogy elveszed tőle egy értékes felismerés lehetőségét. Sándor Alexandra Valéria

Elég sokat írtam már a politikával kapcsolatos érzelmeimről. Bizonyos szempontból a politikai propaganda hatásairól is. Lapoztak tovább, elviselték, vagy ellene mondtak. Ezek teljesen természetes reakciók.

Vasárnap egy ország választja meg a képviselőit azért, hogy a megválasztott képviselők a közvetett képviselet szabályai szerint szolgálják a magyar társadalom érdekeit. Talán azért, hogy Magyarországon kicsi és nagy, erős és erőtlen egyaránt biztonságban érezhesse magát. Ehhez szükség lenne a hatalmi ágak valós szétválasztására, a közigazgatás és a bírói hatalom függetlenítésére, hogy csak a hatályos jogszabályok által alkotott jogi mederben folyjanak a dolgok és bizalommal lehessen irántuk a társadalmunk bármely tagja. Talán ez lenne a lényege annak, hogy országgyűlési képviselőket választunk.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Talán.. Hogy miért vannak kétségeim? Azért, mert ismerem az emberi alapjellemet. Ha túl sokáig kap valaki mások felett hatalmat, egy idő után mások felett állónak érzi magát. Talán nem felesleges megemlítenem, hogy az oly sokat majmolt Amerikai Egyesült Államokban az Alkotmány értelmében az elnökök négyéves ciklusokban szolgálnak. Az 1951-ben életbe lépett 22. alkotmánymódosítás szerint minden elnök legfeljebb két teljes cikluson keresztül maradhat hivatalban, de legtovább tíz éven keresztül (abban az esetben, ha először alelnökként került elnöki pozícióba, és a következő választásokig nem több, mint két évig volt hivatalban). Ezt a kiegészítést elsőként Dwight D. Eisenhower elnöksége idején alkalmazták.

Nálunk 12 éve van hatalmon egy miniszterelnök, aki már annak előtte 1998 és 2022 között is vezette az országot. Harminckét éve országgyűlési képviselő. Tulajdonképpen nem is volt más munkahelye. Sokan mondják, hogy talán tud valamit, és azért. Senki nem vitatja politikusi és retorikai képességeit (mint ahogy a színeváltozásait sem), azonban ennyi hatalom és uralom egy angyalból is Döbrögit csinálna. No, ez alól a kijelentésem alól ő sem kivétel! Nem ecsetelem azokat a témákat külön-külön, amik odavezettek, hogy ki lett Orbán Viktor. Mivel közszereplő és csak ennyit írtam róla, talán nem leszek célpontja senkinek. A vélemény az enyém! Még szabad ember vagyok, ha az országomat el is lepi már az erkölcsi szenny!


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Nézzük meg, mit jelent az a szó, hogy propaganda! 1. Széles körben hirdetés, amely eszméket, tanokat népszerűsít a társadalomban. A propaganda fontos eszköze az újság és a televízió. A propaganda az emberek között terjeszti elképzeléseit. 2. Megkedveltetés, elfogadtatás tervszerű népszerűsítéssel. A választási kampány fontos része egy párt propagandája, hogy minél több ember szavazzon rá. A propaganda fontos része az ígérgetés és rózsaszín ködösítés. 3. Átvitt értelemben: hangulatkeltés érdekből; beszéd, cselekvés, amely szemfényvesztő módon manipulál. Az országban propaganda folyik a vallási kisebbség ellen. A propaganda hazugságokat terjeszt célja érdekében. 4. Egyoldalú elképzelés széleskörű terjesztése tervszerű módon; tan elhitetése azzal a céllal, hogy egy csoport előremozdítsa a saját ügyét, vagy károsítsa az ellenfélét, illetve maga az elképzelés, tan, amelyet így terjesztenek. A párt politikai propagandája az ellenfeleit veszi célba. A propaganda nem válogat az eszközeiben.

Én azt mondom: a politikai propaganda egy olyan aljas, tervszerűen és hosszú távra gondolt manipuláció, olyan agymosó tevékenység, melynek hatására meginogsz a tudásodban és elveidben. A hazugságok hallatán elszáll belőled a morál, és mész az után, amit mondanak neked, mert a hit erősebbé vált benned, mint a valós tudás. Ezernyi példa van erre. Szó nélkül elsiklottunk sok-sok politikus igen aljas tettei felett. Nem működött a morál akkor sem, amikor egy pártcsaládban való hit miatt bűnözőket választottunk meg országgyűlési képviselőknek. Nem működött a morál akkor sem, amikor képviselői ciklusuk alatt nyilvánvalóan bűnös úton milliárdossá lettek emberek, amikor nyíltan belehazudtak a szemünkbe és mi tűrtük, merthogy mi választottuk meg őket azzá, amik. Nem működött a morál akkor sem, amikor egyesek feldarabolták a demokrácia vívmányait és magukévá tették ugyanúgy, mint amikor volt valakinek pofája azt mondani, hogy a közpénz elvesztette közpénz jellegét. Nem működött a morál akkor sem, amikor az állam és az egyház egymást támogatólag újra összeolvadt, merthogy ez az ország a látszat ellenére sem egy jó keresztény ország. Ahol keresztények laknak, ott nem lehet ennyi gyűlölködés és magára hagyás! És bár vessetek meg engem érte, de ott valójában vallásszabadság sincs, ahol az állam választja meg, hogy ki a keresztény, kinek lehet egyháza és kinek nem! Mit akarjon itt egy muszlim? Csipu legyen! Ne, gyűlölködj haver! Azt se tudod kik azok, csak tervszerűen trenírozva vagy, hogy ilyenkor gyorsan ugatnod kell, pedig életedben nem voltál templomban!


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Most talán a legrosszabb a helyzet, így a választások előtt. Eleddig eljátszották a politikai erők azt, hogy a hatalmon lévők lesajnálták a baloldalt és az összefogásukat. Pedig nagyon nem gondolták volna, hogy nem Karácsony lesz a befutó. Dobrev Kláráról tudták, hogy bár szinte mindenben jobb politikus náluk, könnyű falat lett volna nekik. No, emiatt át kellett programozniuk a propagandájukat, mehettek a sokmilliós közpénzből finanszírozott plakátok a zúzdába. Feljött az amerikai marketingben járatos fickó, aki már képes volt legyőzni egy Lázárt, Orbán egykori táskahordozóját. Megnyerte az előválasztást és a többiek mögé álltak minden hibája ellenére is! A kormánypártiak rámentek ezerrel arra, hogy Gyurcsány bábja Márki-Zay, és gusztustalan plakátokkal árasztották el az országot. „Mini Feri” a kicsi én, azonban nem zuhant össze ettől, ő nem úgy van trenírozva, mint aki a magyar propagandán nőtt volna fel. Ő és a stábja folyamatosan tolta azokat az bűnös vagy aljas ügyeket a nyilvánosság elé, amiket a Fidesz-KDNP, illetve a kormány és körei követtek el. Nem is igazán volt más ellenszer Márki-Zay és csapata ellen, mint keresni a nüánsznyi hibáit, vájkálni a múltjában. Ez kevésnek is látszott.

Márki-Zay megerősödéséig másról sem szólt a kormányzati propaganda, minthogy Gyurcsánnyal ijesztgették a jónépet! Megjegyzem: Orbán semmivel sem jobb politikus, mint Gyurcsány. Tartanak is tőle, mint ördög a tömjénfüsttől. Most, hogy látja a kormány az egységet, látják a hatalmon lévők, hogy komoly ellenfelükre akadtak, minden, de minden eszközt megragadnak, hogy degradálják a kihívókat.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Ha valakiknek jó ez az orosz-ukrán háború, akkor az pont a kormány és a Fidesz-tagoknak. Mondom ezt annak ellenére, hogy komoly gazdasági válság elé nézünk, aminek csak egy oka lesz ez a háború, végződjön az bármiképp. A Fidesz felkészült a választásra. A kassza üres, az államadósság az egeket veri (és nem érdekel, hogy más országoknak mekkora államadóssága van), osztogatott és fosztogat szokás szerint a fékevesztett kormány!

A háborús retorika most bejön nekik! Orbán Viktor a hős vezér defenzívába vonult! Biztonság, jólét, érdek! Félre az érzelmekkel! Csak mi vagyunk a fontosak! Senki nem érdekel. Mindenki úgy pusztul meg, ahogy akar! A fontos, hogy Magyarország ne fizesse meg mások háborújának az árát (de fizesse meg a Fidesz politikájának gazdasági fonnyadt gyümölcsét csőstül, tenném hozzá én). A nagy higgadt államférfiszerep mögött ott van egy ember, aki Putyin barátja vagy éppen zsaroltja. Ki tudja már ezt… A legutolsó találkozásuk nagyon erre hajazott. Orbán egy olyan külügyérrel az oldalán, aki nemrég kapott valamiféle elismerést Szergej Lavrovtól, az orosz külügyminisztertől. No, ha nem ez a hintapolitikájuk alapja, akkor „vak legyek kétszer”! Ide is, oda is játszanak! Horthy óta ez a hintapolitika valahogy nem jön be. Nézzék! Én simán el tudom képzelni, hogy Orbán átállna a sötét oldalra, ha az jövedelmezőbb. Mondjuk, ezt nem csak én veszem észre, hanem mások is, nálam sokka-sokkal komolyabb pozícióban lévő emberek! Magyarok is meg nem magyarok is. Persze, ha belegondolok, csak egy bolha köhög a világ gazdaságának újrafelosztása közben.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Hol van már a nagy külhoni kisebbségvédelem és a támadó retorika!? Mit számít most néhány külhoni magyar!? Az különösen visszataszító, ahogy az összefogott ellenzéket a kormánypropaganda beállítja valami eszeveszett háborús bűnösöknek, akik mind menni akarnak Ukrajnába lődözni az oroszokat! Való igaz, hogy Márki-Zay fáradt, néha el is felejt dolgokat, vagy félre hablatyol. Tiszta emberi tulajdonság. Kis stábjával küzd igen durva és hatalmas propagandagépezettel szemben, ahol a köztelevízióban már nem is fedik a hamis sztorikat, csak elmondatják a riporterekkel, a megszólaltatottakkal, ha kell háromszor is ugyanazt, hogy rögzüljön az agymosott fejekben az érzelmekkel túlfűtött mondat: „az ellenzék háborúba sodorná az országot! Az ellenzék gazdaságilag tönkre tenné az országot! Az ellenzék genderőrületet gerjesztene Magyarországon!” Vigyázz paraszt, mert ezek kicsinálnak! No, ezt az utolsó mondat így sehol sincs leírva, de ha valamit sugall ez a hazug propaganda, akkor ezt!

No már most Márki-Zayra ezek nincsenek túl nagy hatással, mert ő (aki jó párszor szintén túloz, mellényúl vagy bakizik) egy elvet követ: mindenütt jelen lenni, mindenhova elmenni, konfrontálódni, magyarázni és nyomni a verklit szünet nélkül. Amerikai módi a profán-paraszt módi ellen. Ez van.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Már csak egy utolsó gondolat. Nem figyelték meg, hogy Orbán Viktor kormánya „eltűnt”? A barátai is. Csak ő kampányol egyedül. Azt is általában magánterületen és zárt közegben teszi. Nem fura? A vezér! Hogy mi ennek az oka? A „felejtetés”, az agy tisztítása! Felejtsük el, hogy kik azok az emberek, akik irányítják az ország szinte minden szegmensét! Felejtsük el, hogy milyen ügyeik voltak. Felejtsük el, hogy ki hogyan égette meg magát szénné, ki és mit tett, ki hogyan lett milliárdos hirtelen. Csak a vezér van. Ő a Fidesz, a Kormány és az Oligarchák egyszemélyben!

Egyébként szavazzanak, akire akarnak! Ha nem akarnak elmenni szavazni, hát ne menjenek! Okádék már ez a politika! Egyébként is minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel! Ha maguk Orbán Viktor érdemlik, akkor őt érdemlik. Annyit is érnek!


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...