BEZÁR

Közösségi média

Teltházas estet tartott Debrecenben Pottyondy Edina

Kósa Lajos feleségét is beleszőtte a szövegébe. A közönség értette a viccet és kellő érzékenységet tanúsított.

Március 25-én Debrecenben, a VOKE Egyetértés Művelődési Központjában lépett fel napjaink egyik legnépszerűbb magyar közéleti youtubere, Pottyondy Edina, aki néhány hete kezdett országos turnéba a Mocskos nyelvvel feleselek című önálló stand-up estjével.


Pottyondy Edina
Pottyondy Edina Debrecenben
Polgár Tóth Tamás

Az előadás teltházas volt, a fellépő másnap közzétett közösségi médiás bejegyzésében 450 résztvevőről írt „a kálvinista Felcsúton”. Felnövéstörténetét, momentumos politikai múltjának és gyermekszülésének történetét a magyarországi közéleti szereplőkön való élcelődéssel vegyítve mesélte el. Saját, évekkel ezelőtti kábítószeres élményeit mesélve az egyik poénjában még Kósa Lajos feleségét (pontosabban egy testrészét) és a kokaint is kapcsolatba hozta egymással. Az angolszáz stand-upból ismert módon Pottyondy a humor mellett a személyes traumáiról is beszélt az erre érzékenynek bizonyuló debreceni publikumnak.

Az előadás felvezetéseként és zárásaként is lejátszották a Fidesz kulturális holdudvarába tartozó, néhány éve a női princípiumon való, patriarchális szemléletű elmélkedéséért sokak által élesen kritizált Ákos Hello című számát, amelynek refrénje úgy szól:

„Én nem ide jöttem, nem ezt akartam,
Reményt kaptam csak az útra, én az örök átutazó,
Azt, hogy minden bűnöm megbocsájtható.”

Pottyondy Edina legutóbbi produkciója a YouTube-csatornáján:

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...