BEZÁR

Közösségi média

Kis központokat hozna létre Debrecen kertvárosi és kertségi részein Mándi László, az Egységben Magyarországért jelöltje

A politikus 5 pontból álló kertvárosi és kertségi fejlesztési programot hirdetett, mivel szerinte a Debrecen területének közel harmadán élő polgárok jelenleg alapvető szolgáltatásokban szenvednek hiányt.

Sajtótájékoztatót tartott február 17-én délelőtt Debrecenben, a Széna téren Mándi László, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje. A politikus arról beszélt, az elmúlt húsz évben Debrecen vezetése tehetetlenül nézte, hogy a város természetes módon növekszik déli és keleti irányban. Így alakulhatott ki Mándi szerint az a helyzet, hogy a Debrecen területének közel harmadát magában foglaló városrész lakói alapvető szolgáltatásokból szenvednek hiányt.


Mándi László - Széna tér
Mándi László – Széna tér
Polgár Tóth Tamás

„Boltokba, postára, bankokhoz, ATM-ekhez, vagy akár kávézókba, fodrászhoz, állateledelbolthoz is nagyon nehezen jutnak el, ezekhez kocsiba kell ülniük” – sorolta a képviselőjelölt, aki szerint emiatt gyalog és kerékpárral könnyen megközelíthető kis központokat kell kialakítani a Tégláskertben, az Epreskertben, a Homokkertben, a Szabadságtelepen, a Lencztelepen, a Kerekestelepen és a városszéli kertségek közelében.

Mándi úgy látja, radikálisan át kell alakítani a közösségi közlekedést is. „Kisebb és sűrűbben járó buszokra van szükség, amelyek beférnek a környék szűkebb utcáiba, és el tudják szállítani az itt élőket nemcsak a belvárosba, hanem a létrehozandó kis központokhoz is” – fogalmazott.


Széna tér
Széna tér
Polgár Tóth Tamás

A politikus 5 pontos kertvárosi és kertségi fejlesztési programot hirdetett:
1. Fel kell újítani a városrész összes rossz minőségű útját
2. Le kell aszfaltozni minden földutat
2. Ki kell építeni a közvilágítást ott, ahol ez még nem történt meg
4. Ki kell alakítani a kertvárosi kis központokat
5. Javítani kell a kertvárosi és kertségi tömegközlekedést


Széna tér

Polgár Tóth Tamás

Mivel Mándinak már több sajtótájékoztatón is voltak olyan felvetései, amelyek akár egy önkormányzati program elemei is lehetnének, megkérdeztük tőle, hogy szerinte miben különböznek egy országgyűlési képviselő és a városi közgyűlés kompetenciái. A politikus úgy látja, ezek a kompetenciák összecsúsznak, mivel az önkormányzatoktól rengeteg forrást és jogkört vontak el, tehát az országgyűlési képviselőnek kell forrásokat szereznie a város fejlesztéseihez.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Kíváncsiak voltunk arra is, a képviselőjelölt szerint nem korlátozza-e a déli városrész fejlesztését a debreceni repülőtér közelsége, amelynek a fejlesztését az állam és az önkormányzat szintén tervezi. Mándi László kifejtette, ez csak egy kisebb városrészt, az Epreskerttől délre eső területeket érinti, a Mikepércsi út másik oldalára eső részt azonban már nem.

Újságírói kérdésre Mándi arról is beszélt, hogy a választókerületében élőknek körülbelül a fele lakik kertvárosi és kertségi területeken.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...