BEZÁR

Közösségi média

VILÁGGÁ MENTEM

Nyíregyháza nem sokban különbözik Debrecentől

Ötvös Barbara debreceniből nyíregyházi lakos lett. Boldog, mosolygós anyuka. Azon szerencsések közé tartozik, akik a szívüket követve költöztek el innen.


Ötvös Barbara

Miért mentél el?

A párom Nyíregyházán él, és áldott állapotba kerültem a kisfiúnkkal, így nyolchónapos terhesen átköltöztem. Azért csak akkor, mert addig dolgoztam. Neki itt, Nyíregyházán van a munkahelye, valamint a 11 éves nagyfia is itt él, így ez tűnt logikusnak, hogy én költözöm át.


Ötvös Barbara

Most mit csinálsz?

Jelenleg a kilenchónapos kisfiúnkkal vagyok itthon.

Hogy érzed magad, jó döntés volt elmenni?

Nem bántam meg, hiszen véleményem szerint Nyíregyháza nem sokban különbözik Debrecentől. Nyilván érezhető, hogy kisebb város, de mivel én itthon vagyok jelenleg, így amire nekem szükségem van, minden elérhető. Azért hozzátartozik a dologhoz, hogy nehéz volt az elején, hisz először meg kellett szoknom, hogy a picurral itthon voltam, és nem tudtam sehova se menni. Nagyrészt csak a négy fal között voltunk kettecskén – hisz a párom dolgozott –, és nem volt senki, hogy egy kicsit felugorjon segíteni vagy csak beszélgetni, hiszen a családom és a barátaim Debrecenben voltak.


Ötvös Barbara

Mit tanácsolsz azoknak, akik tervezik az elindulást itthonról?

Csak bátran vágjanak bele, függetlenül attól, mi a motivációjuk. Persze én nem sok száz vagy sok ezer kilométerre költöztem, így nagy dolgokat nem tudok mondani.

Haza fogsz jönni? Mikor, miért?

Nem tudom. Van egy érzésem, hogy nem itt fogjuk leélni az életünket, de hogy utána merre tovább, az még a jövő kérdése.


Ötvös Barbara

VILÁGGÁ MENTEM című sorozatunkban olyanokat mutatunk be, akik hosszabb-rövidebb időre elhagyták Debrecent, illetve olyanokat, akik távolról érkezvén Debrecenben próbálnak szerencsét.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...