BEZÁR

Közösségi média

„Nem lehet Kósa Lajos és a Fidesz a zsinórmérték” – mondja Varga Zoltán, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje

Az április 3-i választásokon a Hajdú-Bihar megyei 1-es számú választókerületben induló politikus egyebek mellett Debrecen európai nagyvárossá fejlesztését, az egészségügy rendbetételét és a városi közlekedési viszonyok javításához szükséges források megtalálását ígéri a debrecenieknek.


Varga Zoltán
Varga Zoltán
Polgár Tóth Tamás

Mivel már több mint négy hónap telt el az előválasztás első fordulója óta (ahol az egyéni képviselőjelölteket választották meg), valamint alig több mint két hónap van hátra az országgyűlési választásokig, megkérdeztük az ellenzéki összefogás hat hajdú-bihari képviselőjelöltjét, milyen politikai munkát végeztek az elmúlt hónapokban, melyek lesznek a kampányuk fő üzenetei, hogyan akarnak eljutni a választópolgárokhoz és milyen eseményeket terveznek. A berettyóújfalui központú 4-es választókerületben induló Szántai László kampányfőnökének feleleteit már ismertettük. Az alábbiakban Varga Zoltán (DK) országgyűlési képviselő, az Egységben Magyarországért szövetség 1-es számú választókerületben induló képviselőjelöltjének válaszait mutatjuk be.

Hogyan készült fel az elmúlt hónapokban?

Varga úgy fogalmazott, egyrészt egyszerűbb helyzetet teremtett, másrészt komplexebb feladatokat jelent, hogy közel két éve a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője. Így több lehetősége van a véleménye artikulálására, az üzenetei átadására a médián keresztül.

Mint írta, amikor lehet, igyekszik feltárni a Debrecent érintő problémákat is, és megoldást találni rájuk. Bízik benne, hogy ez a politikai munka nyomon követhető az online felületeken és a médiában.

„Továbbra is – amennyiben parlamenti feladataim azt lehetővé teszik – úgy kitiltásom ellenére is rendszeresen részt veszek a debreceni közgyűlés munkájában, ahol hozzászólásaimmal próbálom legalább részben ellenpontozni a Fidesz hazug propagandáját, számbeli fölényét. Hiszem, hogy nagy szükség van minden megszólalásra. Arra, hogy bizonyítsuk: Debrecenben is létezik józan és bátor ellenzékiség, amely fel meri, fel tudja venni a harcot a Fidesz mindent eltiporni vágyó politikájával szemben” – fogalmazott a politikus.


Debreceni közgyűlés – 2022. január 27.

Polgár Tóth Tamás

Varga Zoltán úgy látja, az ezzel ellentétes kormánypárti kommunikációval szemben sikeres volt az ellenzék népszavazási kampánya. Debrecen számos pontján, elsősorban nagyobb forgalmú csomópontokban települt ki az általa vezetett kampánycsapat, amely így a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is jelentős számú találkozáson és támogató aláíráson van túl.

Az ellenzéki összefogás jelöltje a Debrecinerrel azt is közölte: december végén, január elején elvégezték a választási kampányuk előkészítését, létrehozták a közvetlen segítő és operatív csapatokat, továbbá felkészültek az aláírásgyűjtésre.

Mi lesz az üzenet? Miket ígér?

Varga Zoltán legfőbb kampányüzenete: „Nem lehet Kósa Lajos és a Fidesz a zsinórmérték, mert létezik tisztességes politika és politikus is!”

„Nem kell hozzá éles fül és szem, hogy észrevegye bárki is, mi az, ami a debrecenieknek hiányzik. Többek között egy olyan képviselő, aki a parlamentben – akár a saját kormányával szemben is, ha kell – képviselni meri és akarja városa és annak lakói érdekét. Aki nem a Csíki Sör vagy a saját szánalmas bizniszeit erősítő törvényjavaslatok mellett kardoskodik, hanem azért, hogy városunk végre ne a Fidesz bezzeg-fővárosa legyen, hanem valódi európai nagyváros. Ne attól legyen hangos a média, hogy a jelenlegi képviselő milyen botrányos és megmagyarázhatatlan milliárdos bizniszekbe keveredik, vagy ostoba módon hogy szivárogtat ki, mint kiderült, hazug vagy számára meg nem értett titkosított információkat. Fontos, hogy meglássuk az embert a munkánkban. Hogy fel kell emelni, segíteni kell az elesetteket, hogy az orbáni beteg hobbi, a stadionok árnyékában lepukkant szociális otthonok vannak és idős, magukra hagyott, magányos emberek; hogy rendbe kell végre tenni a debreceni egészségügyet, a szociális otthonokat; hogy nappali foglalkoztatókat kell létrehozni.


Varga Zoltán

parlament.hu

Azzal kell foglalkozni, és minderre kormányzati forrásokat találni, hogy szinte járhatatlanul kátyúsak az útjaink, hogy a forgalomszervezés hiánya a dugók fővárosává tette városunkat, amit a 100-as vasúti fővonal – ami gyakorlatilag kettévágja Debrecent – szintbeli kereszteződései még inkább fokoznak. De, folytatva a sort, a keleti elkerülő és tehermentesítő utak kérdése hasonlóan feszítő problémát okoz. Ezekre a kérdésekre kell hathatós megoldást találni.

De ugyanúgy megoldásra váró kérdés az aranyáron működtetett, évente önkormányzati milliárdokkal megtámogatott, mégis – és joggal – a debreceniek számára népszerűtlen tömegközlekedés rendbetétele is.

Kiemelt kérdésnek tartom mindezek mellett természetesen a Debreceni Nemzetközi Iskola ügyét, kapuinak kinyitását a debreceni kisdiákok előtt is, és iskoláink ’visszaszerzése’ mellett természetesen az egyetemi alapítványi rendszer megszüntetését.

De beszélhetnék természetesen a Fidesz számára csak szóban, virtuális ígéretek szintjén létező bérlakás-program beindításának tervéről, a panelprogram újraindításáról és kiterjesztéséről, vagy a politika, a közbeszerzések transzparenciájának megteremtéséről, oligarcha-mentesítésének igényéről is.

Van feladat bőven, melyek között a Fidesz és annak nagyrészt tisztességtelen képviselői nem a megoldás, sokkal inkább a fennálló és megoldandó probléma részei” – írta Varga Zoltán.

Hogyan jutna el a választókhoz?

A DK-s politikus a kampányával kapcsolatban elmondta, a 21. századi eszközök mellett hagyományos csatornákat is használnak: a print médián, a szórólapokon, az újságokon keresztül és a személyes találkozások során érnék el a választókat.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A kampányeseményeivel kapcsolatban a politikus annyit közölt, ezek tervezése jelenleg is zajlik, a konkrétumokról kellő időben tájékoztatni fogják a médiát és a választópolgárokat is.

Mit mond a parlamenti honlap statisztikája?

Varga Zoltán 2020. február 17-én vette át a mandátumát, a képviselőségről lemondó Gréczy Zsolt helyett, a DK pártlistájáról került be az Országgyűlésbe. Az elmúlt szűk két évben összesen 163 felszólalása volt, ez több, mint ahány alkalommal a többi 7 hajdú-bihari kötődésű képviselőtársa (mind fideszesek) összesen beszélt a parlament ülésein. A politikus a képviselői adatlapja szerint eddig 97 önálló és 15 nem önálló indítványt nyújtott be.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...