BEZÁR

Közösségi média

Ők akarják áprilisban narancsba borítani az országot – térképen a fideszes jelöltek – Telex.hu

A 2018-as választáshoz képest 23 helyen változhat a Fidesz névsora, a legtöbb csere nem meglepő módon Budapesten lesz.

A Fidesz hagyományainak megfelelően a választókerületi alapszervezetek december elején tettek javaslatot a helyi képviselőjelöltek személyére, az eredményt a legtöbb jelölt aztán büszkén újságolta el a Facebook-oldalán. Karácsonyra az ország nagy részében már a helyi képviselőjelöltek fotójával, aláírásával dobták be a képeslapokat a postaládákba, hogy az ünnepi jókívánságok mellett arról is tájékoztassák a szavazókat, ki lesz a kormánypárti jelölt az áprilisi választáson.

Az alapszervezetek ajánlását azonban a párt alapszabálya szerint a országos elnökség még felülbírálhatja, a végleges névsorról január 28-án szavaz a Kövér László vezette országos választmány. „A megfelelő időben tájékoztatni fogjuk a jelöltekről a sajtó munkatársait” – ígérték a Fidesz sajtóosztályától, amikor azt kérte a Telex, küldjék el a párt egyéni jelöltjeinek névsorát. A jelöltek, a választókerületi elnökök Facebook-oldala alapján azonban két kivétellel már most össze tudta szedni a hírportál, hogy várhatóan kik lesznek a kormánypárt emberei április 3-án.

A Telex latolgatása szerint Hajdú-Bihar megyében nem lesz változás, a Fidesz ugyanazokat indítja a hat egyéni választókerületben, akik jelenleg is a párt országgyűlési képviselői: Kósa Lajos, Pósán László, Tasó László, Vitányi István, Bodó Sándor és Tiba István.

Ennek ellenére a Telex cikkében két hajdú-bihari, konkrétabban debreceni fideszes politikus is szerepel, mindkettő fotón.

Az egyik Kósa Lajos, akit Koncz Zsófia társaságában mutatnak a borsodi 6. számú választókerületben aratott győzelme után 2020. október 11-én.

Kósa Lajos

Telex

A másik Széles Diána debreceni alpolgármester, akiben Vitályos Eszter országgyűlési képviselőt vélik felfedezni a Fidesz tisztújító kongresszusán 2021. november 14-én.

Széles Diána

Telex

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...